fredag 14 januari 2011

Sushi efter Crosstrainer och Kniven i hjärtat

Ni börjar väl inte tröttna på amaryllisar!?
Tog bort färgen för omväxlingens skull!
Lyckades till slut komma iväg till gymmet för att bli ordentligt varm, dvs svettig, och få igång blodcirkulationen. Jag har jobbat hemma idag och mest suttit stilla och har varit kall om fötter och fingrar hela dagen. Ingen varm mat till lunch heller utan bara två smörgåsar och ett glas juice, vilket inte heller hjälpte till.

Fredag kväll var det inte trångt på gymmet kan jag ju säga och det kändes rätt skönt. Det blev två rundor på Crosstrainern och mitt styrketräningsprogram däremellan. Lite välbehövlig stretching efteråt och sen en rätt snabb dusch för att hinna bli klar innan de stängde.

En hörna av kvällens måltid

Fångade lite sushi på väg hem som jag njutit av tillsammans med ett glas rött. Jag kunde haft det sämre!



Jag har även lyckats få tag på boken som Anna valt för oss att läsa tills vi ska träffas med bokklubben nästa gång i vecka 7. Jag blev väl inte direkt översvallande glad över valet, då jag gjort ett tidigare försök med denna författare och då gav upp. Det var i och för sig många år sedan och jag kommer inte ens ihåg  vilken bok det var. Nu har jag alltså köpt "Kniven i hjärtat", som är skriven av Björn Ranelid och ska göra ett nytt försök. Precis som jag skrev igår så är det precis detta jag gillar med att vara  med i en bokklubb - jag undrar om jag annars någonsin gett Björn Ranelid en ny chans.

"Kniven i hjärtat" är, enligt baksidan på boken, en bok om liv och död, en bok på liv och död för huvudpersonerna. De är David, som mördat två människor och sitter i fängelse med en livstidsdom, och hans son Kasper, som börjar närma sig sin far efter många år av tystnad, skräck och misstro.
Här finns mer att läsa om boken:

Nu gäller det att vara positiv och inte försöka hänga upp sig på Ranelids för mig ibland lite märkliga språk och ibland upprepningar av uttryck. Det kanske bara var den boken och där jag då var i livet, som gjorde att jag varken gillade boken eller honom. Till hans fördel ska jag sägas att jag tycker faktiskt bättre om honom sen jag såg ett avsnitt där han var med i "Stjärnor på slottet".

Tror faktiskt att jag ska ge "Kniven i hjärtat" en chans ganska så snart och säger God Natt!

Tror jag hakat upp mig på pistillerna!

torsdag 13 januari 2011

I kväll blir det träff med PIC-damerna!

Nära i nästa som slår ut i full blom!
Första bokklubbsträffen för i år närmar sig - härligt! I kväll är det dags att träffa de andra i "Pocket I Centrum-klubben" och nästa vecka är det dags för "Elvorna". Fantastiskt inspirerande och det gör att jag läser en del böcker jag nog aldrig annars hade hittat eller valt.
I kväll känns det extra bra att ha något att göra för "det stora vemodet" rullade in igen...  jag är inte så förvånad eftersom jag är ensam i huset igen, hostat mig genom natten och haft huvudvärk hela dagen. Jag som hade bestämt för att försöka låta bli att dricka så mycket kaffe och tänkte att idag var en bra dag för te har nu gjort en stor kopp kaffe och hoppas att huvudvärken ger med sig.

I kväll ska vi diskutera "Det trasiga fönstret" av Jeffery Deaver, som jag redan tidigare skrivit om. Ska bli intressant att höra vad de andra tycker. Jag har inte läst någon annan av Jeffery Deavers böcker om den den nästan totalförlamade privatutredaren Lincoln Rhyme, men skulle gärna göra det. Jag är inte säker på att detta är hans bästa bok även om jag tyckte att den var både intressant, spännande OCH skrämmande.

Ännu mer spännande ska det bli att få veta vad kvällens värdinna valt för bok, som ska läsas till nästa gång. Varje gång vi träffas får jag en massa bra boktips och problemet är att jag med nöd och näppe hinner läsa böckerna som ska läsas till träffarna i PIC och Elvorna. Jag samlar ändå glatt på mig alla tips, ibland hinner man läsa någon extra och vem vet, någon dag får man kanske mer tid att läsa.

Hittade för några dagar sen tillbaka till en sida, som en annan "PICare" rekommenderat och där jag funderar på att registrera mig:
http://www.boktipset.se/
Här kan man läsa vad andra tycker om olika böcker och själv registrera de böcker man läst och ev kommentera dem. Känns som ett bra sätt för mig att hålla reda på vad jag läst, eftersom jag verkar glömma mer och mer och här snabbt kan uppdatera mig.

Det är mycket jag känner mig sugen på, men från tanke till handling är det nu ofta väldigt långt! Jag vill inte ens nämna det TV-rum som i flera månader har väntat på att jag ska börja måla väggarna - jag hoppas att ljuset som så sakteliga kommer ska hjälpa mig.
Sen har jag alla mina bilder - både förstoringar som inte är upphängda eller ens inramade och mitt "album" på nätet som jag bara glömt bort och inte ens längre vet hur jag använder. Web-platsen är ju inte gratis så jag kanske borde göra något med http://kajsapix.se/ 
Några av mina bilder från Mali som borde få en plats på väggen?


onsdag 12 januari 2011

Träningsvärk, trött och Barnfonden!

Jag la mig för sent igår, hade dessutom svårt att somna och sov ännu sämre. Alice har sovit oroligt och hostat och jag är ju rätt lättstörd. Både A och jag var alltså minst sagt trötta när det var dags att stiga upp vid sex, men lyckades komma upp, dricka te och äta frukost och komma iväg strax efter 7. Jag lämnade A vid tåget och körde till Malmö. Det hade kommit lite snö i natt, men vägarna var ok och trafiken uppförde sig hyfsat denna morgon.
Det blev en lång dag på jobbet - att jobba med offshore-resurser är inte en enkel sak, i varje fall inte när man är oerfaren, som jag är. Jag blir oerhört frustrerad av deras "lovande", som inte verkar betyda en tiondel av vad jag är van vid. Att  behöva skriva delvis nervärderande mail med kopia till deras chef är inte min grej och jag mår inte bra av det! Hade jag fått ett sånt mail som jag idag har skrivit hade jag åkt hem och börjat gråta, helt säkert!
Träningsvärken från gårdagens Body Pump har börjat smyga sig på. Att gå ner för trapporna från fjärde våningen på jobbet med tung datorväska på ryggen fick mig att kvida och att stiga ur bilen efter 45 minuters körning fick mig att känna mig som en 80-åring när jag fick dra mig upp genom att hålla i dörrkarmen!

Jag fick köra till biblioteket efter jobbet och lämna tillbaka böcker som vi för längesen borde lämnat tillbaka. Ett dåligt samvete mindre! Klockan var ju BARA sju när detta var gjort så jag hann med en tur till det stora köpcentrat också och lyckades på en ganska kort stund ordna lördagens födelsedagspresenter till söta brorsdottern som fyllt 5.
Min lilla moster som blev 60 (har lite svårt att tro att hon verkligen är 60!!) i måndags fick en annan sorts present, ett gåvokort som bevis på att hon medverkat till att skolbarn i Etiopien får skolböcker. Eftersom vi har ett fadderbarn i Mali genom Barnfonden, som jag dessutom besökt Mali tillsammans med, kändes det rätt att via dem ge denna gåva som förändrar världen!  Följande text och även bilden är hämtad från Barnfondens hemsida  (http://www.barnfonden.se/):

I Aynage i södra Etiopien är överfulla av barn och saknar det mesta som vi tar för givet ska finnas i en skola. Barnfonden arbetar i området med att bygga och renovera skolor, men också med att förbättra kvaliteten på undervisningen.  Böckerna ger barnen en bra utbildning och möjlighet till en bättre framtid!

Här finns många olika slags gåvor i olika prisklasser och till olika länder där Barnfonden har projekt och det är inte sista gången jag tänker använda detta sätt att ge en vettig gåva, som verkligen gör skillnad!

tisdag 11 januari 2011

Nästan inget inlägg idag pga Body Pump-träning!

Helt slut efter ett roligt träningspass i Body Pump. Armarna känns helt skakiga och matta och jag orkar inte skriva ens! Kanske inte riktigt sant, men tiden sprang ifrån mig i kväll, både tack vare att jag faktriskt var helt slut när jag kom hem från träningen. Jag och A åt en sen middag och sen har jag pratat i telefon med fina barndomsvännen T. Längesen vi pratade och därför blev det nog en och en halv timme...

Inget dagsljus att fotografera amaryllisen i idag så istället blir det helt andra och inte helt nya bilder:


Jag och barnen, till och med Alice som nyss varit iväg, är riktigt sugna på att åka skidor, men chansen är nog minimal att det blir blir något av denna vinter. Bilden är från vår vecka i Funäsdalen förra året.


Alice och Orchidé och gula rapsfält! Till den årstiden längtar man ju också!

måndag 10 januari 2011

Lära sig att gilla sin egentid - kanske med Pilates

Måndagarna när alla tre barnen flyttar från mig är hemska, men denna måndag blev inte lika jobbig eftersom Alice stannar här till onsdag och Max blir kvar tills i morgon. A kände att hon varit hela "min" vecka i Åre och frågade om hon fick vara här tills skolan började och det fick hon så klart. Jag hade inte haft något emot att ha alla barnen boende hos mig hela tiden. Det är klart att det ibland blir körigt att hinna med allt när man jobbar heltid och barnen ska på aktiviteter på olika håll, middagen ska inhandlas och lagas, läxor ska förhöras och andra tråkiga vardagsaktiviteter som måste hinnas med, men jag hade hellre haft det så körigt hela tiden om jag fått ha barnen boende hos mig hela tiden. Visst, det är kanske lätt att säga så när det inte är så och jag faktsiskt kan jobba lite mer, träna lite mer och skjuta på vissa vardagssysslor till de veckorna barnen inte är här.
Eftersom jag inte har möjligheten att ha barnen här alltid hoppas jag att jag fortsätter att tycka det är kul att träna och att detta kan få in mig mer på spåret att det går att uppskatta den egentid jag har varannan vecka och inte har förstånd nog att än så länge njuta av.

Idag provade jag Pilates för första gången och det var inte med boll, som jag hade trott. Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Han kallade själv träningsformen The Art of Contrology vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna. Det är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft, kanske mer än om fysisk styrka och jag gillade de fokuserade rörelserna i dämpad belysning med lugn, nästan meditativ, musik och tror att denna stabiliseringsträning för bålen där man tränar mest mag- och ryggmuskler är bra för både min hållning och mina ryggproblem. Det var inte sista gången jag tränade pilates!

När nu amaryllisen har fått flytta in i värmen och med vatten i botten på vasen så händer det mycket från dag till dag. Fyra blommor är nu utslagna!



söndag 9 januari 2011

Många förlåt och granen utkastad!

 Idag blir det mest "dagens bilder " amaryllisen, då jag varken är på humör eller särskilt stolt över detsamma... det behövs ibland inte mycket för att jag ska skifta från att i varje fall tro att jag mår rätt bra till att bli alldeles ifrån mig av dåligt självförtroende och allmän värdelöshet som tyvärr går ut över barnen i form av både hejdlöst gråtande och ilska, som egentligen handlar om dåligt samvete för att de ska behöva trösta mig! Barn ska inte behöva trösta sina föräldrar och jag skäms över hur mycket mina barn har behövt trösta mig detta senasta långa år.  Hade det funnits en domare här hemma hade jag väl blivit utvisad för osportsligt uppträdande eller kanske charging, för det känns verkligen som om jag ger dem en del otillåtna "tacklingar" emellanåt. Många förlåt har kommit över mina läppar idag och många andra.

Granen är nu även den utkastad och faktiskt fick även ljusstakar och stjärnor försvinna från fönsterna idag.

Kvällen ägnades åt att steka en stor hög med pannkakor, vilket Wille önskat sig som "söndagsmiddag". Jag tror att jag stekte 20 stycken och alla blev uppätna! (Wille fick hjälp av oss andra, ska väl tilläggas)

I morgon börjar vardagen för barnen igen, eller i varje fall för pojkarna som börjar skolan. Alice ska på utvecklingssamtal på tisdag och börjar skolan först på onsdag.