onsdag 12 januari 2011

Träningsvärk, trött och Barnfonden!

Jag la mig för sent igår, hade dessutom svårt att somna och sov ännu sämre. Alice har sovit oroligt och hostat och jag är ju rätt lättstörd. Både A och jag var alltså minst sagt trötta när det var dags att stiga upp vid sex, men lyckades komma upp, dricka te och äta frukost och komma iväg strax efter 7. Jag lämnade A vid tåget och körde till Malmö. Det hade kommit lite snö i natt, men vägarna var ok och trafiken uppförde sig hyfsat denna morgon.
Det blev en lång dag på jobbet - att jobba med offshore-resurser är inte en enkel sak, i varje fall inte när man är oerfaren, som jag är. Jag blir oerhört frustrerad av deras "lovande", som inte verkar betyda en tiondel av vad jag är van vid. Att  behöva skriva delvis nervärderande mail med kopia till deras chef är inte min grej och jag mår inte bra av det! Hade jag fått ett sånt mail som jag idag har skrivit hade jag åkt hem och börjat gråta, helt säkert!
Träningsvärken från gårdagens Body Pump har börjat smyga sig på. Att gå ner för trapporna från fjärde våningen på jobbet med tung datorväska på ryggen fick mig att kvida och att stiga ur bilen efter 45 minuters körning fick mig att känna mig som en 80-åring när jag fick dra mig upp genom att hålla i dörrkarmen!

Jag fick köra till biblioteket efter jobbet och lämna tillbaka böcker som vi för längesen borde lämnat tillbaka. Ett dåligt samvete mindre! Klockan var ju BARA sju när detta var gjort så jag hann med en tur till det stora köpcentrat också och lyckades på en ganska kort stund ordna lördagens födelsedagspresenter till söta brorsdottern som fyllt 5.
Min lilla moster som blev 60 (har lite svårt att tro att hon verkligen är 60!!) i måndags fick en annan sorts present, ett gåvokort som bevis på att hon medverkat till att skolbarn i Etiopien får skolböcker. Eftersom vi har ett fadderbarn i Mali genom Barnfonden, som jag dessutom besökt Mali tillsammans med, kändes det rätt att via dem ge denna gåva som förändrar världen!  Följande text och även bilden är hämtad från Barnfondens hemsida  (http://www.barnfonden.se/):

I Aynage i södra Etiopien är överfulla av barn och saknar det mesta som vi tar för givet ska finnas i en skola. Barnfonden arbetar i området med att bygga och renovera skolor, men också med att förbättra kvaliteten på undervisningen.  Böckerna ger barnen en bra utbildning och möjlighet till en bättre framtid!

Här finns många olika slags gåvor i olika prisklasser och till olika länder där Barnfonden har projekt och det är inte sista gången jag tänker använda detta sätt att ge en vettig gåva, som verkligen gör skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar