måndag 23 januari 2012

Hästar, hyllor och hamnvy

Man tycker ju att veckorna går fort och då är det ju inte underligt att helgerna går ännu fortare!
Barnen bor inte hos mig just nu och då tänker jag alltid att jag ska hinna så mycket, eftersom jag slipper en hel del körningar av barnen hitan och ditan, men tidsoptimism och förkylning gjorde att jag inte fick undan så mycket jag tänkt (men å andra sidan, NÄR får jag det?).
En av varianterna av Billy
Trots ett värkande öra och en förkylning på lur så var det faktiskt en bra helg. De fem bokhyllorna som köptes för ett par veckor sedan och som Alice hjälpte mig att skruva ihop har nu även de flesta fått dörrar påhängda - inte helt enkelt att justera in en 2 meter hög, ganska tung glasdörr alldeles själv, men till slut gick det med en fot som stöd i underkanten och en gnutta envishet blandat med några svordomar.
Har nu flyttat runt på hyllorna, som är olika både i höjd, bredd och typ av dörr för att klura ut vad som ser snyggast ut och ger mest ljus och rymd åt rummet. Inte helt givet, men nu tror jag de har funnit sina rätta platser, med hjälp av Eva, som bekräftade ungefär detsamma som jag tyckte. Bekräftelse är viktigt på många olika plan!

Sara och hennes fine Galope P gjorde hoppdebut!

En stor del av söndagen tillbringades med Alice och detta inbegriper naturligtvis då oftast hästar, vilket det gjorde denna söndag. Det blev en glad och lite snöig upplevelse! Alice tävlade både sin egen Budda och en annan PRE-ponny som heter Infinita CEN (kallad Ita) och finns på Stuteri Pepino (http://www.pepinopre.com/) där Alice nästan lever och bor med sin Budda och de andra trevliga "Pepinarna", som Alice döpt dem till. Jag trivs också där, både med hästarna och "Pepinarna", men tillbringar inte riktigt lika mycket tid som Alice där, även om jag inte har något emot att följa med Alice och hjälpa till, med det lilla jag kan. Haha, jag är riktigt duktig både på att strö halm, fylla på vatten och sopa stallgångar! Och så är det ju uppskattat om jag har kameran med mig då och då tycker Alice!

Budda och Alice ser glada ut! 
Tillbaka till tävlingen! Detta var Buddas andra start någonsin. Denna gång var hinderna 20cm högre än förra och 60cm var inga problem det heller. Han är verkligen en snäll, cool och glad kille, som alltid gör sitt bästa. Det blev visserligen ingen rosett denna gången eftersom de sprang förbi första hindret en gång först innan Budda begrep att nu ska vi hoppa och sen gick det som en dans!
Efter Budda var det dags för Infinita CEN och 80cm.Vilken häst och vilken runda de gjorde! Det verkar som Ita har potential, förstod jag av dem som förstår mer än jag och Alice har nog inget emot att prova fler gånger och högre höjder!? Jag tror att det var många av oss som var med och tittade som var stolta över både Alice och Ita (Budda inte att förglömma), i varje fall jag och Alice mormor.

Lite fler bilder från söndagens tävling:

Stora snöflingor trillade när Budda och
Alice kom ut från sin fina hopprunda

Ita förbereds och det är skönt att ha ha proffsig
hjälp med sig!

Alice och Ita hann ta en liten promenad innan det var dags

Alice och Ita på framridningen

Högt över var de!

Tjohoo vad de gick! Jag hade hjärtat i halsgropen, men
jag tror att Alice hade koll på läget.

De stolta "Pepinarna" Sara, Alice och Klara
och så  hoppstjärnan Ifinita CEN
Hamnen på Råå  där kaffet intogs...
Klockan var gången en bra bit in på eftermiddagen när jag kom hem och blev glad när vännen Eva med kort varsel sa ja till en promenad vid havet! Det var rätt kallt men nästan helt vindstilla och vi fick en ordentlig powerwalk med kaffepaus på mitten och mycket prat. Varför gör man inte sånt oftare! Det är så härligt att det åter går mot ljusare tider och jag tycker det är hel ok med lite snö som också lyser upp och hellre några minusgrader med hårt underlag än lera och blask.
Söndagsmiddag! 

Söndagsmiddagen  på tu man hand med mig själv fick bli snabb egen-gjord pizzavariant med tortillabröd som botten. Pizza-sås, massor av riven ost, serranoskinka, svart castello-ost och när den var färdiggräddad en hög med ruccola - faktiskt riktig gott, men så var jag minst sagt hungrig efter all frisk luft.