onsdag 17 juni 2009

Sommarlov och SKRYT!

Idag, onsdag, njuter till slut alla barnen av sin första riktiga sommarlovsdag!


Tror aldrig att jag varit med om att barnen gått i skolan i midsommarveckan, men så var fallet i år!
Max hade sin avslutning med Kubikskolan, som vanligt i Rosengårdskyrkan, i måndags kväll och Alice och Wille på tisdagmorgonen, som vanligt ute på sin skolgård.

Tilläggas kan ju att vi också, som vanligt, FRÖS.

Metreologerna hade utlovat, så sent som samma morgon, 17-20 grader och sol! Visserligen började programmet redan 08.15, men det var INTE så mycket sol och BARA ca 13 grader.
Max har nu slutat 9:an!! Lite svårt att förstå för hans mamma och lite konstigt att man kanske inte ska gå på fler avslutningar med Kubikskolan om inte Alice också hamnar här i 7:an.
.


9:orna fick höra några personliga "sanningar" av sina lärare när de mottog vars en röd ros tillsammans med betyget och Max är tydligen "Charmören från Vallåkra som missade att komma hem i tid när de var i Sälen med skolan, eftersom han var tvungen att följa någon Kungsbacka-flicka hem först!! Den historien hade vi inte hört där hemma! Får väl säga att jag inte blev så förvånad över att han inte berättat, då i varje fall inte vår 15-åring är sådär vältalig hemma vad gäller flickor och känlsor! Jag tror inte att han är så unik i det avseendet!?

Jag är full av beundran för Max och det arbete han lagt ner det sista året i skolan och det visade sig ju också ge resultat i hans betyg! Mycket av hans motivation har berott på hans önskan om att få gå på ProCivitas privata gymnasium i Helsingborg, som är det gymnasium som kräver högst poäng för att komma in. Allt tyder på att han också kommer att få göra och det är klart att vi är stolta föräldrar med tanke på alla MVG han har fått!

Alice och Wille är också jätteduktiga i skolan men behöver inte tänka på några betyg riktigt än.

Igår på skolavslutningen var Alice istället nervös för att hon skulle sjunga för oss allihopa, elever, lärare och föräldrar. Jag kan gott förstå hennes nervositet! Jag hade aldrig vågat göra en sån sak när jag gick i 5:an och förresten inte någon annan gång heller!!

.
Wille står inte gärna längst fram vid mikrofonerna när det är dags för honom och resten av 3:orna att sjunga, men jag lyckas ändå få en skymt av honom!
Han var så fin i rött och grått!
.


Alla klasser från F till 9 gör klassvis vars ett framträdande och efter att Alice klass hade sjungit "Summer of 69" blev hon ensam kvar vid mikrofonen och såg inte alls nervös ut längre!




Hon sjöng leende och klockrent Sibels låt från melodifestivalen 2008 "That Is Where I'll Go"! Inte den lättaste låt att sjunga och hon gjorde det såååå bra!
.
Även om jag är "ganska" partisk så tror jag att där var några till som hade en liten tår i ögat av att det kan komma så mycket ljud ur denna lilla tjej, som är min och Thoms!


Leendet när hon kom mot mig efteråt var obeskrivligt nöjt! Skönt att se eftersom hon kvällen innan sjungit på 9:ornas avslutningsmiddag och började gråta efteråt för att "det gick så dåligt", vilket det egentligen inte gjorde.
Men det var stor skillnad i känslan mellan gångerna!


En glad och stolt pappa!








Ett par glada killar i 8:an!
Christian, Alice lärare och Susanne, Alice musiklärare är absolut en bidragande orsak till att Alice vågade sjunga på skolavslutningen!



Några lyckliga töser i Alice klass - nu är det SOMMARLOV!!