tisdag 26 maj 2009

Blandning av knäckigt pajskal och kohage!

Jag tror det var Cecilia som påminde mig om ett gammalt favoritrecept och att det var Susann som inte hade receptet?! Hittar hon det här, månntro?

Paj är ju inte det en del av vår familj gillar minst, så detta knäckiga pajskal har legat ovanpå många frukt- och bärpajer. Det blir inte sämre av att det är lätt att göra!

Jag får väl dessutom erkänna att jag gör minst dubbel sats av nedanstående till vår familj!
-------------------------------------------
50 g smör el margarin
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Blanda allt i en kastrull och låt koka upp.
Bred över rabarber eller äpplen eller blåbär eller...

225 grader i 15 till 20 minuter.
Servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.
----------------------------------
Under den härliga långhelgen som var hann vi med att hitta två nya "skatter" med geo-caching, denna gången i närheten av Bälteberga gård.
Det blev mer spännande än tänkt! Vi hade ingen aning om att naturen kunde vara så dramatisk med djupa raviner i dessa trakter och tjurkalvar fick oss att ta oss rätt fort över ett treradigt taggtrådsstängsel! :-)