torsdag 5 mars 2009

Idag är en annan dag!



Jag vet att det är bättre att fokusera på det som är positivt, men alla dagar är det inte fullt möjligt (som i tisdags tex.).



... men idag är en annan dag! Inte en strålande, men en bra dag!


Vi har bakat! Alice ska ha klassfest i morgon kväll och de ska tydligen ha kakkalas samtidigt!? Det verkar bli både muffins, kladdkakor och ett par andra sorter!




Detta är en variant på kladdkaka, fast i aluminiumformar, och kallas ibland även för "Dagiskakor" (men vi gillar dem fortfarande):

(ca 20 st.)
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält margarin

Vispa ihop ägg och socker. Rör sedan ner resterande ingredienser, förutom det smälta margarinet som blandas i sist.
Klicka ut smeten i folieformar (fyll till 2/3).
Grädda i 160 grader i ca 15-20 minuter.
Ta ut dem när de ser stora ut. De kommer att sjunka ihop i mitten när de svalnar.


"Fyllning":
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
4 tsk kakao
1 1/2 dl mjölk

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och låt det koka ihop några minuter.
Häll den varma blandningen i mitten på fomarna. Låt nu kakorna svalna.
Förvaras med fördel i frysen.

onsdag 4 mars 2009

Vissa dagar är nattsvarta (trots att solen skiner)!


Jag försöker tänka positivt, men det är omöjligt vissa dagar!

Jag blir nästan rädd för mig själv när jag inser att jag kört en lång bit i bilen och knappt är medveten om var jag är...

Igår var en sån dag! Det känns som om jag aldrig ska hitta någon arbetsglädje igen och jag känner mig både arbets- och ljusskygg. Jag som egentligen längtar efter både vår och ljus (trodde jag!) känner mig bara trött! Jag har ingen energi till nånting och det känns emellanåt som helt omöjligt att ta sig ur denna onda cirkel.

När min chef frågor om jag är villig att pendla till Köpenhamn så MÅSTE jag ju säga 'ja' eftersom jag MÅSTE ha ett uppdrag, men hela min kropp skriker egentligen 'NEEEEJ'!! Jag vill inte! Det kommer att innebära 12 timmar varje dag att ta sig till jobb, jobba och att ta sig hem igen!!


Jag är kanske dum, som inte förstår att detta är "tillfälligt" och "bra för min karriär"?

Men, jag vill inte ha någon karriär längre! Det är ju så det känns och har blivit! Jag vill bara vara hemma, ta hand om mina barn, min familj och mig själv och MÅ BRA!

För många är det säkert svårt att förstå att jag mår dåligt! Jag har ju fortfarande en anställning och en inkomst och behöver samtidigt just nu inte göra speciellt mycket!
Så skönt, tänker många, men jag mår lika dåligt som en totalt utarbetad frustrerad VD, som inte får tiden att räcka till och någon, som faktiskt förstår att jag mår dåligt, sa att jag antaligen skulle bli sjukskriven för depression om jag gick till doktorn! Det är inte roligt att höra, men samtidigt bekräftar det ju att jag inte bara går och tycker synd om mig själv!


Jag är ledsen att jag bara har tråkiga saker att berätta idag! Vissa dagar är inte så ljusa, men förhoppningsvis ska vårljuset hjälpa mig att ta tag i min situation, eller? För jag är medveten om att det är JAG som måste göra något åt detta. Frågan är VAD och HUR??
Tack för att du orkade läsa!


söndag 1 mars 2009

Gräsänka igen och vårkänslor!

Thom har kommit fram till Boston och denna gången gick nog ditresan enligt planerna. (förutom att tydligen byxorna rämnat! Luftigt!? :-) )
När man är ensam med barnen uppskattar man, ännu mer än vanligt, sina snälla föräldrar och goda vänner som tar hand om en!

Det var verkligen skönt att få åka hem till mamma och pappa och äta en god middag på fredagkvällen efter att kört till stallet med lite töser och sedan fram och tillbaka till Willes brasilianska jujitsu på Kaisho i Helsingborg!( http://www.kaisho.nu/)

Alice blev kvar hos mormor och morfar. Hon trivs med lugnet (inga bröder som stör!) och att gå på biblioteket ingår nästan alltid i att vara där! Vill hon träffa jämnåriga har hon dessutom en ridkompis som bor granne med mormor och morfar!

Det var ett strålande väder på lördagförmiddagen och medan Wille tränade fotboll med Fortuna FF i Rydebäck så fick jag och Eva en snabb men skön promenad utmed havet från Rydebäck till Råå Segelsällskap och tillbaka igen, vilket nästan är 6 km.
Det var nog någon minusgrad, men ljuset har ändrat sig... det är definitivt vår i luften!
Det kände vi när vi satt vid Råånocken och tog en kopp kaffe innan vi vände tillbaka söderut mot Rydebäck.

Nu är det söndag och det blev inte någon lång sovmorgon. Jag och Max åt frukost innan åtta (Wille tog sovmorgon!) och sen var det dags för Max att åka till kyrkan. Den 4:e juli är det nämligen dags för hans konfirmation.

I kväll får vi riktigt "finbesök"! Kusin Anna och hennes Henke kommer på kvällsmat och att leta vegetariska recept har varit riktigt roligt!
Jag hoppas att det blir gott också!!