söndag 31 maj 2009

Smak på sommaren och tankar på mammor!

Så som vädret varit denna pingsthelg (fast utan annandagen går den som pingst rätt obemärkt förbi?!) önskar man ju sig hela sommaren. Fast kanske, kanske hade man tröttnat på sol då???

Jag har i varje fall njutit av vädret denna helgen!


Förutom att ha firat solen så har vi firat pappas födelsedag och alla Mammors Dag!


Jag måste ju först och främst nämna mina egna barns firande av mig!

Jag tror att det är första gången de helt på egen hand har tänkt ut och fixat allt själva, eftersom Thom inte är hemma. Då menar jag inte att det var presenten som var det viktiga utan att de faktiskt köpt både present och ett fint kort, där de skrivit att "de älskar mig" och sina namn, kommit överens om att de, efter en viss diskussion :-) , skulle uppvakta mig på morgonen. Deras korkade mamma förstod inte detta och var ju inte så snäll som sa att hon "bara" skulle sova till åtta när Alice frågade SENT på lördag kvällen... alltså fick hon ställa klockan på kvart i åtta och väcka sina bröder för att de alla tre skulle kunna stå vid min säng och säga "Grattis på Mors Dag" när klockan var åtta! Gullungar!! Vi hade en mysig pratstund i sängen innan barnen gick och dukade fram frukosten till oss!





I eftermiddag har vi suttit ute och ätit riktig sommartårta med jordgubbar! Svenska jordgubbar!


En skön stund!


Gårdagen var också trevlig - födelsedagsfirande av pappa och härliga leende frambringade av framförallt mina syskonbarn Alva och Lukas. Det är roligt att se kusinerna kunna göra saker tillsammans trots en viss ålderskillnad.

BARN ÄR HÄRLIGA!
Några bilder från i lördags:

Lukas dribblar bort alla / Alva poserar för farfar / Gräset är alltid grönare på andra sidan!


I skrivande stund tittar jag på TV4 och deras, i samarbete med Röda Korset, "Rädda Mammorna"- kampanj och de gripande och tragiska historier som de radar upp gör en inte mindre glad för att ha sina friska barn NÄRA sig! Det är lätt att glömma hur tacksam man borde vara!

Eftersom jag är engagerad inom Röda Korset och har fått ta del av boken som givits ut i samband med denna kampanj vill jag rekommendera er att köpa eller läsa "Du kan glömma bort ditt eget barn": Kvinna i krig av Christina Wahldén.

Den tar upp kvinnors utsatthet i väpnade konflikter och i efterkrigssituationer. Jag har inte mer än börjat på den och det är hemska saker att läsa om, men viktiga!