onsdag 28 januari 2009

Tulpaner hjälper mot det gråa!

Detta nästan ständiga gråa väder vi lever i här i Skåne tar på mitt humör!
Det är kanske inte snällt att kalla det "öststatsväder", och Wille tycker inte att det är roligt att vi säger ständigt novemberväder eftersom november är "hans" månad, men det är
INTE roligt! Emellanåt känns det som om molnen håller på att trilla ner på en och man kan nästan ta på dem.

Tulpaner hjälper!!

De ger mig på nåt sätt hopp om att våren kommer och att snart ser vi FÄRGER utomhus igen!

De första tulpanerna landar hemma i en vas ibland redan till nyår!
... och visst går vi mot LJUSARE tider!
Idag gick solen upp 08.11 och ned 16.34. Vi har 18 minuter mer ljus på morgonen och 1 timme och 2 minuter på kvällen sedan det var som mörkast den 20:e december!

måndag 26 januari 2009

Helgen är över!!

Thom kördes till tåget i lördags morse tidigt och han tillbringade därefter 27 timmar med att ta sig till Palm Springs, California!
Nog så jobbigt, kanske man kan tycka, men nu får han gå omkring i kortärmat där borta medan vi är fast i det grå diset!!
Jag måste därför beklaga mig lite... helgen har bestått i att köra barnen hit och dit kors och tvärs till fotbollsträningar, ridtävling och förberedelse till denna, Öppet Hus på Kubikskolan (där Max går i 9:an), innebandyträning, kompisar och till Väla för att köpa nya fotbollsskor till Max i storlek 43 (när slutar hans fötter växa??).

Detta var ett axplock av mina körningar och någon föreslog att jag skulle skaffa mig en ny registreringsskylt till bilen med 'TAXI-MOM'! Rätt träffande!

Mellan allt skjutsande hann vi med ett trevligt 17-årskalas hos nästkusinen i Kävlinge på lördagkvällen.


Ridtävlingen i går i Viarp för Alice gick i varje fall bra och som funktionär inne på banan håller man sig varm genom att kratta banan och höja hinder!

Alice favorithäst Yr var halt igen och istället fick Alice delvis i utbildningssyfte (för ponnyn!) hoppa lilla Love i de fantastiska höjderna 20 och 40 cm!

Love är en liten "racerhäst" och benen pinnar på så man knappt hinner få fast dem på bild.


Jiiippiiieee! Dagens arbete är över och den härligt leriga
hagen väntar!