måndag 7 mars 2011

Acceptans! För vems skull? Trevligt kalas!

Min energi och mina grubblerier skiftar verkligen i styrka och intensitet från dag till dag och ibland från timme till timme. Tänk om det fanns något sätt att jämna ut det lite eller till och med schemalägga det. Det går kanske om man tränar??  Att jag bestämmer att på tex tisdagar mellan klockan 17 och 18 ska jag ägna mig åt att grubbla och sortera ut tankar och kanske få ner lite av det på papper!
Jag plockade i kväll fram en bok som jag läst innan men nu av flera åter igen blivit rekommenderad att läsa och tror att jag ska bläddra lite i den igen, för den är bra och jag tror att den kan te sig annorlunda beroende på i vilken fas i livet man är när man läser den. 'Att leva ett liv, inte vinna ett krig' av Anna Kåver handlar om acceptans. Acceptans innebär att välja att se, ha och stå ut med både sin inre och yttre verklighet, utan att fly, undvika, förvränga eller döma den - hur plågsam den än kan vara. Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att man avstår från att söka förändring i en svår situation, utan att man ger upp sitt krig mot tillvaron. Att acceptera är, även om det kan tyckas paradoxalt, att handla aktivt, i enlighet med sina värderingar och mål.

Jag försöker ofta  intala mig att jag vill prova nya saker och aktiviteter, men kommer inte riktigt till skott för att jag inte kan (vågar??) bestämma mig för vad jag ska prova och ursäktar det med att jag inte har tid eller att det är för dyrt, men slås emellanåt också av, om det inte är så att jag försöker hitta saker att prova på som är mer för att "imponera" på andra och inte för att jag verkligen VILL! Är det därför de inte blir av alls eller är jag bara för feg? Jag har inget svar än!

Vackert att se på och gott att äta på kalaset!
Trots att jag inte heller i kväll har blivit så värst mer "upplyst" inom detta område känner jag mig rätt nöjd med vad jag åstadkommit, utöver att ha varit med Wille på hans trumlektion, hämtat ut bokrea-paketet från Bokus, lagat lasagnette till kvällsmat och tagit hand om tvätten, eftersom jag äntligen har fått undan det mesta av säkert minst ett års osorterade papper från bank, CSN, Skatteverket, betalda räkningar mm mm. Nu sitter de flesta som var värda att spara ordentligt insatta i de pärmar som redan fanns för detta. Så skönt!


Kusinen Lukas, idag 8 år, och Wille
 Igår, söndag, var vi på brorsonens 8-årskalas i Halmstad. God mat och en trevlig eftermiddag som gick fort och erkänner att jag ångrar att jag inte följde med på promenaden till havet. Det hade jag behövt innan den goda ananaspajen serverades! Tur att jag lyckats komma iväg på årets första lilla joggingtur samma förmiddag.
Idag är det Lukas riktiga 8-årsdag och jag är säker på att han fick en present av sina föräldrar han sent kommer att glömma. Jag hade velat vara med i morse när han fick sin Barca-tröja och se hans min!

söndag 6 mars 2011

Nästan en vecka back och nu blir det hästbilder!


Angelica Augustsson i omhopp-
nigen som gav henne segern!
Nu är det en vecka sedan jag och Alice var på Göteborg Horseshow och bland annat såg Angelica Augustsson på hästen Midtown du Tillard (egentligen Mic Mac du Tillard) i sin första världscuptävling någonsin VINNA! Angelica var en av tre svenskar och totalt 12 som gick till omhoppning. Angelica startade bland de första i omhoppningsrundan och vi förstod nog inte hur bra Angelicas runda och tid och det blev mer och mer spännande varefter de andra startade och Angelicas tid höll. Vilket jubel det blev i Scandinavium när sista startande i omhoppningen
2:an Edwina Alexander på
Ciske van Overis
Edwina Alexander från Australien också red felfritt, men hade något sämre tid och vi alla förstod att vi hade en svensk vinnare!




3:an Ludger Beerbaum på Gotha
 
 






Segerintervju - skratt och glädjetårar!
Jag tror att vinnaren var lite tagen vid prisutdelningen och hon fick många applåder och skratt under segerintervjun. Det var inte segerhästen som kom in på prisutdelningen utan Walther, som märkbart njöt av allt ståhej och lugnt stod där, medan de andra pristagarnas hästar inte höll sig lika lugna. :-)

Detta var avslutningen på min och Alice helg i Göteborg och den var alltså lika bra som resten av helgen, minst! 
Lördagen spenderade vi i stan med bla shopping och mysig fika. Det blev många steg under dagen eftersom vi fick gå tillbaka mitt i allt till den parkerade bilen för att fylla på pengar till parkeringstid. Lite förvånad att det i stort sett bara gick att använda "bensin"-kort och tyvärr inga av den sorten jag har. Vi checkade in vid halvsex på hotellet, som låg nära Heden, där vi alltså parkerat. Vi blev glatt överraskade över att vårt hotellrum, som visserligen inte var så stort, var nytt och fräscht. Vi var rätt trötta och bestämde oss för att ganska snart se till att hitta någonstans att äta för att sen kunna ha en lugn och mysig kväll med lördagsgodis på hotellrummet.

Svenska laget, som kom 3:a i Mounted Games
under prisutdelningen .
Vi tog oss till Vasastaden och vandrade omkring en stund och letade efter en restaurang som kunde passa oss och fann så småningom Meze, som verkade vara en turkisk/grekisk ganska liten men välbesökt restaurang en halvtrappa ned. Vi lyckades få det sista lediga bordet och åt god Souvlaki resptektive kycklingspett med bla tzatsiki och råstekt potatis till.
Redan vid halvnio-tiden var vi tillbaka på hotellet och landade rätt snart på våra sängar med bok, godis och lite melodifestival som sällskap. Vi tittade sen rätt länge på 'Notting Hill', men det var ju inte direkt första gången man såg den filmen och vi somnade innan den var slut.

Skönt att nästa morgon slippa stiga upp tidigt för att köra till Göteborg Horseshow, fast vi saknade vårt vanliga sällskap, som detta år valde att åka skidor. Vi kunde sova till åtta, äta hotellfrukost i lugn och ro och trodde att vi skulle vara i god till att tävlingarna startade vid tio. Jag borde ju naturligtvis tänkt på att mina betalkort inte skulle fungera här heller och sett till att växlat till mig mynt så att det räckte till även hela söndagen. Det hade jag alltså inte gjort! Efter att ha kört ut ur parkeringhuset och kört ett varv för att försöka hitta något öppet ställe där vi kunde växla till oss mynt och insett att vi inte hittade något på rimligt avstånd körde vi in igen, använde min sista tia och hade parkering i en dryg timme betald.
Finalen i Young Rider Krafft Cup
Vi skyndade oss in för att hinna se en del av finalen i Young Rider Krafft Cup och hann i varje fall se Eleonor Bellander, som kommer från våra hemma-krokar, gå till omhoppning och komma på en fin tredje-plats.
När denna tävling var klar var det dags för mig att gå tillbaka till bilen och lägga på pengar. Alice stannade på mässområdet för att börja leta efter nya ridstövlar och när jag var tillbaka på mässområdet lyckades vi hitta Maria och Linnea, som var på detta 'spektakel' för första gången. Jag och Maria träffas några gånger om året, men Alice och Linnea har inte träffats på många år och kände inte igen varann, men har en del gemensamma intressen. :-)

Malin Baryard-Johnsson på Tamina, som gjorde sin sista tävling

Ganska snart var det dags att bege sig in i Scandinavium igen för att nu titta på en Internationell tidshoppning på 1,5 meter och inser då att jag inte hittar min biljett! Jag hade haft den när jag gick ut från mässan till bilen, men nu var den INGENSTANS!

Sverige vann inte finalen i Mounted Games i år
Alice fick gå in och sätta sig på våra platser utan mig och jag gick tillbaka till utgången från mässan, och vakten, som kom ihåg mig, hade inte sett till någon biljett och kunde inte heller göra något för att hjälpa mig. Jag hade alltså tillträde till mässan, men inte till tävlingarna inne i Scandinavium utan biljett. Rotade för tredje gången igenom hadväska och ryggsäck och alla fickor och konstaterade åter att den inte fanns där. Jag gick hela vägen tillbaka till bilen igen utan att hitta den, letade i bilen och när jag låst den igen och skulle uppgivet bege mig tillbaka böjde jag mig ner och tittade under bilen. DÄR låg biljetten!! Som Alice sa, tänk om jag inte tittat under bilen, suttit inne på mässan och zippat kaffe resten av dagen väntandes på Alice och sedan klockan sex på kvällen backat ut bilen och fått syn på biljetten först då?? Det hade ju nog inte kännts så kul!

Jag höll ordentlig koll på biljetten resten av dagen och hann se en del av tidshoppningen, finalen i Mounted Games (gymkhana) och till sist den internationella 1,60 metershoppningen Rolex FEI World Cup™ Jumping, som alltså Angelica Augustsson vann. Att vi däremot missade agilityuppvisningen berodde på att vi åt en trevlig lunch med M och L! 
Ridstövlar hittades och inhandlades och även ridhandskar och ett supersnyggt schabrak. Jag tror och hoppas att Alice var lika nöjd med helgen som jag var!


Angelica Augustsson i grundomgången

Douglas Lindelöw på Talina som var en av de andra svenskarna
 som gick till omhoppning och slutade totalt som 8:a.

Peder Fredricson och H&M Arctic Aurora Borealis var en av tre svenskar
som gick till omhoopning, men tyvärr gick det inte så bra på detta hinder.

Det såg otäckt ut och då glömde jag fotografera...
Malin Baryard-Johnsson på Tornesch  i World Cup hamnade på 31:a plats.
Ärevarv för segrarinnan på coole Walther!