söndag 12 juli 2009

Mörkret smyger sig lätt på... Milen är nådd... och en Bulgursallad!


Jag vill inte förstöra sommar och semester för någon och det är inte det mörkret jag menar, även om det faktiskt är så att vi snart, eller redan, går mot mörkare tider. Förlåt om jag påminde någon som försökt förtränga det!


Detta handlar istället om mitt alldeles eget mörker och beror på att jag är utan uppdrag på jobbet igen och att jag då tappar motivation, energi, fokus och tyvärr också alldeles för ofta humöret! Jag trodde inte det skulle komma så fort. Det är inte mer än två veckor sedan jag avslutade uppdraget jag hade och redan efter en vecka kom det krypande. Åter igen börjar jag fundera på mina val och om jag verkligen är där jag ska vara! Självkänslan sjunker fort och man hamnar lätt i en ond spiral!
.

.
...eller är det mest längtan efter semester, som det känns som om ALLA andra har, och jag inte har än på en och en halv vecka! Jag får väl hålla tummarna för det!!

.


I min halvmörka söndag "klev" jag i varje fall över EN tröskel!
Jag har för första gången i mitt liv sprungit över en mil och visst var jag trött och visst hade jag lite ont i mitt knä, men det kändes BRA, speciellt efteråt!
http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=131699
--------------------------------------------------------
Här är ett av recepten, som jag lovat att dela med mig av, från buffén som vi hade på 'Konfa- och Kalaslördagen':
.
BULGURSALLAD
Krossat durumvete (bulgur) har fyllig smak och är mycket lättlagat. Salladen är frisk, mjuk och matig och passar fint som stomme på en buffé. Receptet kommer från http://www.alltommat.se/
.
Ingredienser:
5 dl bulgur eller couscous
1 l vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
5 st tomater
4 st färska lökar, el 6 salladslökar
3 dl slätbladig persilja, hackad
1 dl myntablad, hackade
1 dl svarta oliver, små, med kärnor

Dressing:
0,5 dl lime, saft av 2 st
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,75 dl olivolja

Gör så här:
1. Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter. 2. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och myntan.
3. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök, persilja och mynta.
4. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.
--------------------------------------