onsdag 23 februari 2011

Biokväll med yngste sonen - vi gillade den lite olika!

Det är en fantastisk fördel att kunna jobba hemifrån, att kunna unna sig några minuter mitt i arbetsdagen med barnen när de är hemma och åka hämta dottern så att hon slapp vänta 50 minuter på nästa tåg, men å andra sidan blir arbetsdagen ganska utdragen... strax efter klockan 18 var det i varje fall dags att avbryta dokumentationsjobbet för dagen för att laga middag till mig och barnen. Det fick bli något icke så fantasifullt som korv och potatismos och en vanlig grönsallad, men mätta blev vi i varje fall.

Jag och Wille har sen varit på bio och sett Gullivers Resor i 3D! Jag vet att den fått urusla rcensioner, men Wille ville ändå gärna se den efter att ha skrattat åt trailern och för att han gillar Jack Blacks, som gör huvudrollen. Wille tyckte också att den var helt ok och skrattade högt några gånger, medan jag på min höjd drog på smilbanden. Den var verkligen dåligt gjord, nästan pinsam emellanåt och helt meningslös i 3D! Men, det var mysigt att gå på bio, bara jag och Wille, dela på en mellanstor popcorn och medhavd dricka.

När vi kom hem hittade vi Alice i soffan tittandes på DVD-filmen "Anger Management" med Adam Sandler och Jack Nicholson. Hon irrirerade sig högljutt på Jack Nicholsons rollfigur som Dr. Buddy Rydell, som är ganska provocerande och instabil.

Max har ett par kompisar här och eftersom han la sig klockan fem i morse, när han gav upp 'lanet', och steg upp någon gång vid 13-tiden lär han väl inte gå och lägga sig på en stund än, vilket jag ska.
Jag har kommit ca 100 sidor på Bokklubben Elvornas nuvarande bok "Sånt man bara säger" av Helena von Zweigbergk. Jag vet inte rikigt vad jag tycker.. den är relativt lättläst och intressant, men jag blir inte riktigt klok på huvudpersonen Sussie, lite martyrlik men lite för kall för min smak, än så länge, kanske jag ska tillägga. von Zweigbergk verkar ändå bra på att beskriva relationer, som den mellan dessa två systrar, och kanske växer boken när jag fortsätter, vilket jag alltså tänker göra nu.

tisdag 22 februari 2011

JAG njuter av att barnen är lediga från skolan...

och hoppas att de också gör det!

Jag är tyvärr inte ledig så att vi kan göra så mycket tillsammans under veckan, men bara det att kunna få låta dem sova på mornarna, själv kunna sova en halvtimme längre och ändå vara på kontoret i Malmö tidigare än vanligt känns bra.
.
Barnen åt någon typ av brunch idag här hemma - de ringde vid elva och frågade om de alla tre tillsammans fick göra små pannkakor och stekta äppelklyftor till frukost. Klart de fick och jag kunde faktiskt knappt hitta ett spår. Diskat och plockat undan och inte en pannkaka över! 
Jag fick ganska hastigt och lustigt köra hem lite tidigare än jag tänkt mig i eftermiddags. Alice skulle vara med och arrangera spökrunda på ridklubben och innan dess hinna mocka hos kompisens häst. Jag hade trott att de skulle samlas en timme senare än vad det i verkligheten var, men hon hann nästan i tid. Eftersom jag kom hem lite tidigare hann jag iväg på ett Body Pump-pass i kväll. Har fortfarande inte fått riktigt koll på hur mycket vikt jag ska ha på stången i de olika övningarna, men det går bättre och bättre. Biceps fick i varje fall vad de tålde i kväll och armarna är fortfarande skakiga.
.
Alice skulle inte komma hem förrän vid nio och Max lanar hemma hos en kompis i kväll och natt och alltså var det bara jag och Wille som skulle äta kvällsmat och Wille som snällt väntat ett par timmar på att kompisen skulle ha tid att "va"  får helt plötsligt beked att de inte kan "va" för att kompisen ska iväg på annat och då tycker jag faktiskt lite synd om Wille och erbjuder mig att komma hem med hamburgare till honom efter min träning. Nackdelen med detta var att jag också åt hamburgare, men var rejält hungrig och det var kanske därför det smakade helt ok. Wille var i varje fall nöjd och efteråt satte vi oss under en filt i soffan och tittade på the Mentalist på TV och mumsade på lite glass och chokladpudding! Vilken kväll! Tur att jag brännt några kalorier innan!
Det är mysigt att kunna ha stunder med ett barn i taget och jag tycker faktiskt att jag sen jag blev skild (fortfarande svårt att säga och skriva) har tillbringat mer sådan tid med barnen än innan. Kanske inte med den äldste, men där är det nog mest honom det beror på - inte lätt att hitta på saker tillsammans med bara honom som han uppskattar! Det skulle vara att ta med den tjocka plånboken  och åka på en shoppingtur med honom, möjligtvis.
Nu är det läggdags! Egentligen hade jag tänkt åka till kontoret i morgon eftersom det är söta kollegan M's sista dag innan mammaledigheten och hon ska bjuda på frukost, men har till slut bestämt mig för att jobba hemifrån då det inte är några inplanerade möten i morgon och så hinner jag se lite mer av barnen och kan hjälpa till med någon tidigare körning. Jag hoppas att M fölåter mig och att vi hinner ses en annan dag!

Önskar God Sömn!