söndag 28 mars 2010

Ligger efter!


Att det ska vara så svårt att få ihop några rader och bilder här! Det handlar nog om mina egna lite för höga ambitioner om att jag helst ska både ha några nya bilder och gärna också ett recept att dela med mig av och inser att då blir det tydligen väldigt glest mellan inläggen.
Det är dessutom svårt att hinna ta sig tid att skriva när jag bor med barnen, vilket jag till min glädje fått göra lite extra på sistone. Thom har tokmycket att göra inför disputationen i maj och hinner jobba dubbelt så många timmar om han får koncentrera sig på skrivandet och då är det svårt att bo själv med barnen.

Just nu bor jag dock i lägenheten i Helsingborg, men ser fram emot att komma hem till barnen igen innan påsk!
Det känns nästan som om jag tjuvstartat påsken lite idag med tanke på påskrisbilderna från Helsingborg som jag tog och äggen som hamnade i kvällens omelett. Lite paprika och Boursín-ost i den fick piffa till min "söndagsmiddag"!

Förutom en promenad med kameran i Helsingborg och lite letande efter vårtecken har jag hunnit med en liten löprunda i Pålsjö skog. Jag har lovat både mig själv och kiropraktorn att ta det lite lugnt när jag nu försöker komma igång igen. Det fick bli 4 km i rätt långsamt tempo och 2km powerwalk som nedvarvning. Visst känns höften av efter löpningen, men det känns som om den återhämtar sig rätt fort och jag hoppas att det inte blir värre när jag ökar längden på löpningen, vilket jag ju hoppas snart kan göra.


Som sagt, jag ligger efter i min "rapportering":
Redan den 20:e februari öppnade 'Tant Thea', Elisabeths garnbutik och en dröm gick därmed i uppfyllelse för henne! Invigningsdagen var butiken på Möllegränden i Helsingborg fylld av folk och det var roligt att få vara en av de inbjudna och bli inspirerad av alla fina garner och färger.
Kanske jag skulle lära mig sticka (igen)? Jag har anmält mitt intresse och hoppas få plats på en av Tant Theas kurser.
Elisabeth är en av dem som sporrar mig till att blogga och hålla mer i kameran och jag ska nästa gång berätta hur hon bland annat uppmuntrat mig!
Läs gärna mer om garnbutiken Tant Thea på hemsidan och bloggen som finns här:


Några bilder från 'Tant Theas' invigning: