torsdag 6 maj 2010

Sorg är relativt och hästjobb hjälper!

Jag vet att det finns saker som är mycket sorgligare, men att se sitt hem, som man byggt upp tillsammans med någon i nästan tjugo år splittras känns sorgligt för mig just nu!

Vissa saker kan det väl till och med i och för sig vara skönt att bli av med! Man blir rätt hemmablind och upptäcker saker som har stått på samma ställe i många år som jag nu helt plötsligt får syn på och tänker "men guuud varför står den där fortfarande" och dessa kommer jag inte att sakna, som tex den halvfärdiga segelbåtmodellen UTAN segel!

Jag tycker ju att det är skönt att rensa och få ordning, men det finns också saker som är förknippat med minnen och upplevelser och de är inte lika roliga att skiljas ifrån även om vi försöker dela i samförstånd.
Emellanåt undrar jag om det var rätt beslut att bestämma sig för att stanna kvar i huset som man bott tillsammans i så länge och jag tror att jag till stor del gör det för barnens skull men också för att jag inte riktigt är redo att ta ett större steg i någon obestämd riktning.

Barnen, deras aktiviteter och jobbet gör att jag oftast lyckas stå upprätt och hålla styrfart, men visst känns det vingligt emellanåt.

Emellanåt beklagar jag mig över all tid som jag lägger på att köra barn och ibland behöva hjälpa Alice i stallet och på ridtävlingar, men det är också en befrielse att smita från mörka tankar och vardagliga bekymmer.

De två senaste helgerna har det tex varit både Klubb-, Lokala- och Regionala hopptävlingar i Viarp och mycket tid har spenderats där både som funktionär, åskådare och fotograf.

Alice nådde blandade resultat, varav en vinst på lilla B-ponnyn Yr.
På VKRK:s sida kan man läsa mer (under medlemmars tävlingsresultat)


Det är sista året hon får tävla B-ponny och även om jag tycker att hon börjar se lite för stor ut på YR så förstår jag att hon passar på! De är fortfarande söta tillsammans!


Lite hästbilder från tävlingarna den 25/4 och första majhelgen:



onsdag 5 maj 2010

Kontinuitet verkar inte vara min starka sida...


...vad gäller bloggande i varje fall!

Det ÄR VÅR även om värmen lyser med sin frånvaro och det gäller att ha ögonen öppna för nu händer det mycket, framförallt i naturen!

Tiden springer iväg när man har roligt!???? ...eller är det för att det händer så mycket att man inte riktigt hinner med allt man vill?

Thom har nu lämnat sin avhandling till tryck och har fått jobba för HÖGtryck de sista veckorna, vilket resulterade i att jag har bott med barnen 7 av 8 veckor och det blir lätt lite hektiskt.
I helgen flyttade äntligen Thom till sitt nya hus och börjar så smått få ordning där så att barnen ska kunna bo där också. Hos mig känns det väl mer som om Oordning och eko råder eftersom det försvinner både möbler och saker och jag vill fundera lite på hur och med vad det ska ersättas.

Jag och barnen är överens om att TV-rummet får bli prioritet ETT att få ordning på! Det är nu, med tanke på att där är mindre möbler än vanligt, som jag ska passa på att måla om och helst byta golvet. Där är ju dock ETT stort problem: JAG som inte är så händig och aldrig tapetserat och målat tak mm. Mer nytt att lära alternativt hitta någon som kan hjälpa mig!? Det går bra att anmäla sig via mail! ;-)

Baka är svårt att hinna med just nu, men tack och lov får barnen lite ryck då och då och ser till att vi får lite hembakt att fika. Senast igår kom jag hem från jobbet och hittade en stor hög med chokladmuffins som Alice gjort när hon kom hem från skolan. Har inte smakat än men det såg spännade ut med bitar av vit choklad i dem.

"Sega rutor" har ju annars länge varit en favorit hos oss, både för att de går snabbt att göra, blir rätt många och de går att variera med olika bär och/eller choklad.

Receptet är kanske kännt av de flesta, men kommer här:


SEGA RUTOR (ca 35 st)
Ingredienser:
200 g smält smör el margarin

6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 påse mandelspån
2-3 dl färska eller frysta bär (hallon) /Alt. 150 g blockchoklad (mörk)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C, lägg bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
Låt smöret svalna något och blanda sedan raskt i socker, ägg, mjöl och vanillinsocker.
Bred ut smeten i långpannan, strö över mandelspån och bär eller choklad (eller båda delar!). Grädda 25-30 min mitt i ugnen. Ta ut och dra över papperet med kakan till bänken. Lägg långpannan som lock över kakan och låt den svalna så. Skär kakan i ca 35 rutor. Går utmärkt att frysa, lägg i lager med papper emellan