måndag 23 februari 2009

Sportlovet är slut

Familjen är samlad igen och det känns bra!

Alice & Co meddelade på fredagen att de skulle köra hela vägen hem från Norge på lördagen och de trodde att de skulle vara hemma framåt 12 på natten.

Detta var innan vi visste att det skulle vara rena snöstormen på lördagkvällen!

De kom med båten från Sandefjord till Strömstad vid 19-tiden och fick en lång resa söderut. Land Rovern de åkte i är inte det bekvämaste fordonet, men definitivt bra att ta sig fram i det snöoväder de hade hela vägen. Klockan var över två på natten när Alice äntligen klev in genom dörren där hemma. Så skönt att se henne! Hon luktade som ett helt scoutläger av allt eldande och grillande uppe på fjället!

Lite orolig hade jag allt varit under timmarna de var på väg, för jag visste precis hur snöigt, halt och spårigt det var på vägen, eftersom jag själv tillbringade över tre timmar på att ta mig hem från Göteborg och Göteborg Horseshow samma kväll (ditresan på morgonen tog två timmar)!


Det var konstigt att åka till Gbg Horseshow utan Alice! Det är 4:e året i rad vi är där tillsammans med Åse och hennes två flickor och vi hade trevligt i år också, men det hade varit roligare om Alice varit med!

Dessutom var vi som var där ganska överens om att det blivit sämre! Mindre programpunkter och längre pauser. Vi ska inte tala om hur trångt det var inne på mässan när alla vällde in där i pauserna!


Gymkhanan är fortfarande en av favoriterna. Det går inte att låta bli att ryckas med!
Det är FULL FART som gäller från början till slut i dessa stafetter!




Wille hann med ännu en liten "utflykt". Han sov över hos nästkusin Måns i Malmö från fredag till lördag och hade en rolig lördag där med bla pulkaåkning och besök på "Funhouse".

Max har längtat hela sportlovet efter att åka skidor, men får tåla sig till vecka 12 när han åker med klassen till Sälen. Han har istället ägnat sportlovet åt bla fotbollscup i Eslöv (rätt nöjda med att nå kvartsfinal och där åka ut), utematch på konstgräs söndag kväll och ett litet 'LAN' på 24 timmar(!) i klubbstugan med några kompisar.

Jag fasade därför lite inför måndagmorgonen - det brukar vara svårt att få liv i tre barn som varit lediga från skolan en vecka och hunnit få lite snedvriden dygnsrytm - men det gick faktiskt riktigt bra!

Tisdagmorgonen blir kanske värre! :-)