måndag 2 augusti 2010

En långsam och klibbig måndag!

Jag måste erkänna att jag inte märkte av de fem killarna som tillbringade sin natt i vårt uterum med att lana. Jag somnade visserligen inte förrän halv-ett och när jag med dundrande huvudvärk vaknade vid halv-nio tyckte jag att de var väldigt tysta. Det visade sig att de gått hem och Max låg på sin säng och sov med kläderna på. Uterummet var fyllt av datorer, sladdar, tomma Cola-flaskor och lite popcorn-rester på golvet, men det blev Max problem att få ordning på efter han väckts vid ett-tiden.

När jag hämtade Wille hos Charlie igår kväll hade han en liten söt kelig kattkompis på ryggen!

Jag hade tänkt ge mig ut på en liten löprunda någorlunda tidigt, men med den huvudvärken fick det vänta. Kände mig så småningom lite piggare och gav mig iväg vid 11-tiden. Det hade hunnit bli rätt varmt, men framförallt var luftfuktigheten hög. Nere i Råå-dalen var det lerigt på en del ställen av nattens regn, hyfsat svalt då det är skuggigt, men som sagt klibbigt. Det kändes rätt tungt att springa, speciellt på slutet, men visade sig inte gå långsammare än vanligt.

Jag vet inte hur länge jag sagt att det snart är dags att utmana höften på längre rundor än 5km, men när man kommer ut så sällan som det just nu blir är ju frågan om flåset ens räcker. Vi får väl se om jag får mer tid när semestern är slut!!!
På eftermiddagen blev det en runda in till Helsingborg. Max skulle på scanning hos kiropraktorn och Wille behövde klippas. Det är nu ordnat.
Kanske lite svårt att se på bilden hur klippningen blev, men det är bra mycket kortare än på bilden med kattungen.

Jag har fått ett par livstecken från Alice och hon verkar ha det jättebra. Hennes häst på lägret heter Sandressa och Alice messade idag att hon tycker jättemycket om henne. Vi får hoppas att det håller i sig.

Jag hittade avelsstoet Sandressa på lägrets hemsida och kunde där läsa om henne och tom hitta en bild.


söndag 1 augusti 2010

Bunker Bar, Festival, Krabbeluror och Väröbacka...



... blev fortsättningen på denna vecka!
torsdag-kvällen var det dags att fullfölja mammas 70-årspresent - hon och pappa skulle få stå ut med oss andra åtta barn och barnbarn under en kväll på Bunker Bar - men hon slapp betala. ;-)
Efter veckor med varmt och soligt väder (kanske med några undantag, men de har man ju redan förträngt) var denna torsdagkväll lite oberäknelig. Molnen drog fram mörka på himlen och det var några grader svalare. Några regndroppar kom det också på vägen till restaurangen, som ligger alldeles vid vattnet strax norr om Helsingborgs city. Eftersom festivalen dragit igång samma dag i Helsingborg ville väl de flesta äta och befinna sig på festivalområdet, vilket resulterade i att vi inte var så många på bunker Bar denna kväll. Vi klagar nog inte över detta för vi fick god mat och service-minded personal som hade tid med oss.

.
.
Den valda förrätten och därpå en tilltagen varmrätt gjorde att endast barnen orkade efterrätt och vi nöjde oss med kaffe efter våra 'Toast Skagen", vitlöksbröd, Bunker Böff, Ryggbiff och kycklingspett. På vägen hem körde vi genom festival-stan och kände nog inte att vi missade något. Tilläggas ska väl att Max inte vågade chansa på det!


fredagen blev det ändå en lite sväng för mig och Alice och några grannar och kompisar in till festivalen. Efter ha lyssnat på Calle Kristiansson och hans band en stund, försökt äta langos i olika skepnader utan att den blåste bort och vandrat mellan några olika scener blev kvällens bästa en Irish Coffee på Grands uppvärmde uteservering medan Alice och Emma tog sig en runda på tivolit. Tåget tog oss hem redan vid halv-tio igen. Det ska vara varmare om jag ska tycka det är kul med festival!

Lördagen ägnades åt att packa så smått inför Alice ridläger som började idag, söndag 1:e augusti. Inser i skrivande stund att juli är slut och att det är SENSOMMAR! Hoppas att den dröjer sig kvar länge!
Alice städade bilen och jag och Wille fick den tvättad av StatOil. Vi bestämde oss för att göra Krabbeluror till mellanmål, vilket är något av barnens favorit. Receptet är från min mormor och det verkar som att i varje fall i Småland kallas något liknande för Skrabbeluskor.

De är enkla att göra och ska ätas nystekta
MORMORS KRABBELUROR

2 ägg
1 kaffekopp (kkp) socker + lite vaniljsocker
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 kkp mjölk

Ägg och socker vispas.
Mjöl + bakpulver blandas i och därefer mjölken.
Klickas ut med sked i stekpannan och vänds när de pöst upp och fått lagom färg.
(ej för stark värme)

söndagförmiddagen var det äntligen dags att packa bilen och köra mot Väröbacka och Stuteri MW ( http://hstrial-marksridcentrum.homestead.com/ridlager.html ) där sommarens höjdpunkt för Alice väntade - en veckas ridläger tillsammans med kompisarna Emma och Tina. Det tog ca två timmar inkluderat lunchintag i Falkenberg att ta oss de 18 milen till lägergården för samling kl 14. Vi föräldrar fick vara med på lite allmän genomgång och rundvandring bland stallar och hus innan det en dryg timme senare var dags att säga 'hej då'!




Flickorna får nog en toppenvecka och riktigt bubblade av förväntan i bilen dit!