lördag 31 juli 2010

Bla Tivoli den andra semesterveckan

Vad fort semestern går, även när det inte händer lika mycket, men de dagarna behövs också! Både för att ta det lugnt, hinna läsa lite böcker och barnen trivs nog också med att vara hemma lite och tex träna fotboll, vara med kompisar och rida.

Jag har försökt få lite "nödvändiga" saker i trädgården gjorda och har i varje fall lyckats klippa två av tre häckar. Första försöket med den elektriska häcksaxen gick sådär - tror inte att det gått mer än 20 sekunder tills jag lyckats klippa av sladden! Resten blev klippt utan missöden.
Jag började tvätta friggeboden, men efter en kortsida tog Max över och tvättade färdigt. När alla alger/mögel var borta såg den nästan nymålad ut, men vi ska nog stryka på lite färg också.

Max kom hem nöjd och rätt trött förra lördagen efter nästan en vecka i Göteborg och Gothia. Det blev nog inte den lugna lördagkväll som jag tänkt mig.

Alice kom på att hon ville träna lite hoppning med Orchidé, sugen efter många dagars uppehåll, och fick mig att följa med för att transportera oss till paddocken i Viarp. Därpå fick man hjälpa till att släpa fram hinderstöd och bommar så att det blev några hinder att hoppa. Vi var hemma igen strax innan tio och då sjönk jag helt slut ner i soffan, men nöjd över en skön dag och kväll.

.
.
I onsdags tog jag, Max, Alice och Wille tåget till Köpenhamn och var framme samtidigt som Tivoli öppnade och hittade rätt snart Lasse, Sofie, Lukas och Alva som var på minisemester i Köpenhamn. Vi hade en heldag bland karuseller och liknande och så småningom väldigt många andra.


Alva och Lasse och Alice och Lukas åkte Piratskepp!

Sofie och Alva hittade en 'Bläckfisk'

"Demonen"
Jag och Sofie i 'Flygande mattan'

Lukas, Wille, Alice och Alva väntar på att få äta lunch på Tivoli!

Något var tydligen roligt att åka, eller?!

Lukas och i Alva i det lilla "Fritt Fall"!

Max och Alice är inte rädda för att åka något och utnyttjade sina åkband ordentligt. Wille och Lukas var inte heller dåliga och åkte bla den gamla berg- och dalbanan "Rutschebanan" från 1914 flera gånger. Max, Alice och jag fick med Lasse i "Demonen" men senaste attraktionen "Vertigo" var det bara Max och Alice som vågade sig på! Den var lite för mycket för mig, som förr vågat åka det mesta. Hmm...



Efter nästan en timmes köande är det snart dags!

Här går det undan i Vertigo, 100 km/h?!

Den andra semesterveckan var ju inte slut efter denna onsdag även om vi kände oss rätt slut när vi satte oss på Pågatåget i Helsingborg för att åka sista biten hem. Då hade vi nämligen varit först av färjan i Helsingborg prick halv och tre minuter senare skulle tåget gå - vi rusade genom hela Knutpunkten och ner för trapporna till perrongen och hann! Jag får återkomma till den andra halvan av andra semesterveckan... :-)

fredag 30 juli 2010

Fredag för en vecka sedan tillbringades i Söderköping

När vi vaknade i Kaggebo på fredagen var det soliga varma vädret borta... mulet och bara 19 grader! Man har blivit rätt bortskämd denna sommaren!

Vi var ganska snabbt överens om att vi skulle göra en utflykt till Söderköping för att bla äta glass på "Smultronstället". Vi har varit där en gång tidigare med Eva och Jonas och det var 2002. Då åt barnen NallePuh-glassar och nu var det dags att uppgradera till större varianter. "Smultronstället" är en glassrestaurang med en rejäl meny med fantastiska glasskapelser på menyn. Det var inte lätt att bestämma sig, men till slut hade alla bestämt sig och ingen tog samma som någon annan. Viktor beställde tex en 'Kalaspingla', Wille en 'Vesuvius' som det rök om, Oskar en Rock'n Roll och Eva en 'Big Apple'.

Här är några bilder från "Smultronstället":


Jag kan ju lova att vi blev mätta och det var inte alla, om ens någon, som åt upp riktigt hela sin glass!

Vi beskådade därefter lite slussande i Göta Kanal och strosade omkring i det fina gamla Söderköping. Här spelades bla Astrid Lindgrens 'Madicken'-filmer in.
Några av oss hittade fina saker att handla och några små regndroppar trillade ner innan vi vände tillbaka de sex milen söderut till Kaggebo.



Jag och Eva tog en timmes powerwalk när vi var tillbaka framåt kvällen - kändes rätt bra efter glassarna med bla varm fudge och skumbananer!
Nästa morgon var vädret regnigt och ännu svalare och det gjorde det liiiite lättare att lämna Kaggebo redan klockan åtta för att transportera sig de 40 milen tillbaka hem i tid för att välkomna Max hem från Gothia vid halv ett.

torsdag 29 juli 2010

Härliga dagar i Kaggebo!

ONSDAG
I Kaggebo har vi varit förr och har bara fina minnen därifrån även om vädret nog varit blandat - fast jag minns det bara som soliga dagar! :-)

Det var ju lite annorlunda att köra dit själv och bara ha två av barnen med sig. Max var på Gothia och nog lite besviken över att missa Kaggebo.
Efter många långa mil och endast en kort paus i Växjö var vi rätt trötta och stela när vi kom fram vid fyratiden.

En god kopp kaffe och en "Kaggebo"-kaka (sockerkaka med nyplockade blåbär bakad i stekpannan) senare var vi på väg till poolen. Skönt att röra sig efter att ha suttit så mycket i bilen.







Alice och Klara



......Wille och Oskar

.
Viktor tar sig fram i bra fart i poolen med simdyna på! :-)
.
.
På kvällen grillade Jonas god marinerad fläskfilé och det smakade underbart tillsammans med pastasallad, tzatziki och bröd - inte blir det sämre när man sitter ute med goda vänner, nästan mitt i blåbärsriset och det är en alldeles ljummen kväll!

Det är rätt skönt att barnen är lite större, vilket denna kväll innebar att de tog cyklarna ner till havet för att fiska och vi kunde sitta och njuta av vinet och prata.

TORSDAG - vi vaknade till en varm dag och tog en lång härlig frukost utomhus och bestämde oss för att packa ihop lite mat och fika och ta oss ner till klipporna vid havet. Det var ca 30 grader i luften och vi kastade oss i havet direkt när vi kom. Det var uppfriskande!

Wille dyker, Alice och Klara står på tur?!

Vi insåg ganska snart efter att vi kommit upp att det var tur att vi badade direkt för ett tu tre drog molnen ihop sig och en åskskur nämade sig. Barnen cyklade hem i ösregn med endast iförda badkläder! :-)

.Det blev snabbt varmt och skönt igen och det blev ännu en grillkväll, med gott rosévin (Mulderbosch från Sydafrika) och barnen gjorde nya fiskfångarförsök, som resulterade i några fiskar modell mindre och några större av sorten osynlig?

.
Potatisen vi åt till de grillade revbenen är en ny favorit denna sommar!
Vi kokar nypotatis nästan klara, låter dem svalna lite, brer ut dem på ett olivoljat bakplåtspapper i en braspanna, mosar dem lite med handen, ringlar över mer olivolja, klipper bacon bitar över och strör på lite flingsalt och någon krydda såsom, salvia, basilika eller rosmarin. In med dem minst 20 minuter i 225 graders ugn.



söndag 25 juli 2010

Tisdagen den 20:e blev en härligt somrig dag i Skummeslöv!

Generösa vännerna Tina och Thomas bjöd på en fantastisk sommardag med, som vanligt, massor av god mat och dricka och ovanpå det finfint strandväder och en väl tilltagen fikakorg!

Jag, Alice och Wille anlände vid lunch ungefär samtidigt som Ingela och Lasse, vänner till Tina och Thomas från Stockholm. Vi bjöds på en alldeles färsk pastasallad med kyckling, ruccola och soltorkade tomater och ett svalt glas vin därtill. Det är väl bäst att jag tillägger att det endast var vi vuxna som drack vin!

.
Efter lunchen lastades skrindan med strandattiraljer och fikakorg och vi fick några sköna timmar på stranden och i faktiskt rätt behagligt vatten till och med i mitt, badkrukans tycke.
.
Thomas lagade framåt kvällen en fantastisk paella till oss. Mycket förberedelser av alla ingredienser, men som åskådare bara njöt man av först de härliga färgerna vid tillagandet och sen ännu mer av den goda smaken vid intagandet. Ett gott sydafrikanskt rosévin Mulderbosch därtill gjorde inte kvällen sämre!








.
Det blev en härlig kväll utomhus och det blev onsdag innan vi kröp till sängs och sov gott!

På onsdagmorgonen tog jag och Tina en snabb promenad via stranden och köpte nybakade källarfranska till frukost, som sen smakade så gott. Det blev en lång frukost, men vi lyckades komma iväg innan 11 och styrde nu kosan nordost mot Kaggebo, som ligger vid kusten ca 5 mil norr om Västervik, för att snyltsemestra hos andra generösa vänner, Eva och Jonas. 37 mil senare ca klockan 16 var vi där och det ska jag berätta med om snart!