lördag 31 juli 2010

Bla Tivoli den andra semesterveckan

Vad fort semestern går, även när det inte händer lika mycket, men de dagarna behövs också! Både för att ta det lugnt, hinna läsa lite böcker och barnen trivs nog också med att vara hemma lite och tex träna fotboll, vara med kompisar och rida.

Jag har försökt få lite "nödvändiga" saker i trädgården gjorda och har i varje fall lyckats klippa två av tre häckar. Första försöket med den elektriska häcksaxen gick sådär - tror inte att det gått mer än 20 sekunder tills jag lyckats klippa av sladden! Resten blev klippt utan missöden.
Jag började tvätta friggeboden, men efter en kortsida tog Max över och tvättade färdigt. När alla alger/mögel var borta såg den nästan nymålad ut, men vi ska nog stryka på lite färg också.

Max kom hem nöjd och rätt trött förra lördagen efter nästan en vecka i Göteborg och Gothia. Det blev nog inte den lugna lördagkväll som jag tänkt mig.

Alice kom på att hon ville träna lite hoppning med Orchidé, sugen efter många dagars uppehåll, och fick mig att följa med för att transportera oss till paddocken i Viarp. Därpå fick man hjälpa till att släpa fram hinderstöd och bommar så att det blev några hinder att hoppa. Vi var hemma igen strax innan tio och då sjönk jag helt slut ner i soffan, men nöjd över en skön dag och kväll.

.
.
I onsdags tog jag, Max, Alice och Wille tåget till Köpenhamn och var framme samtidigt som Tivoli öppnade och hittade rätt snart Lasse, Sofie, Lukas och Alva som var på minisemester i Köpenhamn. Vi hade en heldag bland karuseller och liknande och så småningom väldigt många andra.


Alva och Lasse och Alice och Lukas åkte Piratskepp!

Sofie och Alva hittade en 'Bläckfisk'

"Demonen"
Jag och Sofie i 'Flygande mattan'

Lukas, Wille, Alice och Alva väntar på att få äta lunch på Tivoli!

Något var tydligen roligt att åka, eller?!

Lukas och i Alva i det lilla "Fritt Fall"!

Max och Alice är inte rädda för att åka något och utnyttjade sina åkband ordentligt. Wille och Lukas var inte heller dåliga och åkte bla den gamla berg- och dalbanan "Rutschebanan" från 1914 flera gånger. Max, Alice och jag fick med Lasse i "Demonen" men senaste attraktionen "Vertigo" var det bara Max och Alice som vågade sig på! Den var lite för mycket för mig, som förr vågat åka det mesta. Hmm...



Efter nästan en timmes köande är det snart dags!

Här går det undan i Vertigo, 100 km/h?!

Den andra semesterveckan var ju inte slut efter denna onsdag även om vi kände oss rätt slut när vi satte oss på Pågatåget i Helsingborg för att åka sista biten hem. Då hade vi nämligen varit först av färjan i Helsingborg prick halv och tre minuter senare skulle tåget gå - vi rusade genom hela Knutpunkten och ner för trapporna till perrongen och hann! Jag får återkomma till den andra halvan av andra semesterveckan... :-)

1 kommentar: