fredag 30 juli 2010

Fredag för en vecka sedan tillbringades i Söderköping

När vi vaknade i Kaggebo på fredagen var det soliga varma vädret borta... mulet och bara 19 grader! Man har blivit rätt bortskämd denna sommaren!

Vi var ganska snabbt överens om att vi skulle göra en utflykt till Söderköping för att bla äta glass på "Smultronstället". Vi har varit där en gång tidigare med Eva och Jonas och det var 2002. Då åt barnen NallePuh-glassar och nu var det dags att uppgradera till större varianter. "Smultronstället" är en glassrestaurang med en rejäl meny med fantastiska glasskapelser på menyn. Det var inte lätt att bestämma sig, men till slut hade alla bestämt sig och ingen tog samma som någon annan. Viktor beställde tex en 'Kalaspingla', Wille en 'Vesuvius' som det rök om, Oskar en Rock'n Roll och Eva en 'Big Apple'.

Här är några bilder från "Smultronstället":


Jag kan ju lova att vi blev mätta och det var inte alla, om ens någon, som åt upp riktigt hela sin glass!

Vi beskådade därefter lite slussande i Göta Kanal och strosade omkring i det fina gamla Söderköping. Här spelades bla Astrid Lindgrens 'Madicken'-filmer in.
Några av oss hittade fina saker att handla och några små regndroppar trillade ner innan vi vände tillbaka de sex milen söderut till Kaggebo.



Jag och Eva tog en timmes powerwalk när vi var tillbaka framåt kvällen - kändes rätt bra efter glassarna med bla varm fudge och skumbananer!
Nästa morgon var vädret regnigt och ännu svalare och det gjorde det liiiite lättare att lämna Kaggebo redan klockan åtta för att transportera sig de 40 milen tillbaka hem i tid för att välkomna Max hem från Gothia vid halv ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar