torsdag 29 juli 2010

Härliga dagar i Kaggebo!

ONSDAG
I Kaggebo har vi varit förr och har bara fina minnen därifrån även om vädret nog varit blandat - fast jag minns det bara som soliga dagar! :-)

Det var ju lite annorlunda att köra dit själv och bara ha två av barnen med sig. Max var på Gothia och nog lite besviken över att missa Kaggebo.
Efter många långa mil och endast en kort paus i Växjö var vi rätt trötta och stela när vi kom fram vid fyratiden.

En god kopp kaffe och en "Kaggebo"-kaka (sockerkaka med nyplockade blåbär bakad i stekpannan) senare var vi på väg till poolen. Skönt att röra sig efter att ha suttit så mycket i bilen.







Alice och Klara



......Wille och Oskar

.
Viktor tar sig fram i bra fart i poolen med simdyna på! :-)
.
.
På kvällen grillade Jonas god marinerad fläskfilé och det smakade underbart tillsammans med pastasallad, tzatziki och bröd - inte blir det sämre när man sitter ute med goda vänner, nästan mitt i blåbärsriset och det är en alldeles ljummen kväll!

Det är rätt skönt att barnen är lite större, vilket denna kväll innebar att de tog cyklarna ner till havet för att fiska och vi kunde sitta och njuta av vinet och prata.

TORSDAG - vi vaknade till en varm dag och tog en lång härlig frukost utomhus och bestämde oss för att packa ihop lite mat och fika och ta oss ner till klipporna vid havet. Det var ca 30 grader i luften och vi kastade oss i havet direkt när vi kom. Det var uppfriskande!

Wille dyker, Alice och Klara står på tur?!

Vi insåg ganska snart efter att vi kommit upp att det var tur att vi badade direkt för ett tu tre drog molnen ihop sig och en åskskur nämade sig. Barnen cyklade hem i ösregn med endast iförda badkläder! :-)

.Det blev snabbt varmt och skönt igen och det blev ännu en grillkväll, med gott rosévin (Mulderbosch från Sydafrika) och barnen gjorde nya fiskfångarförsök, som resulterade i några fiskar modell mindre och några större av sorten osynlig?

.
Potatisen vi åt till de grillade revbenen är en ny favorit denna sommar!
Vi kokar nypotatis nästan klara, låter dem svalna lite, brer ut dem på ett olivoljat bakplåtspapper i en braspanna, mosar dem lite med handen, ringlar över mer olivolja, klipper bacon bitar över och strör på lite flingsalt och någon krydda såsom, salvia, basilika eller rosmarin. In med dem minst 20 minuter i 225 graders ugn.



2 kommentarer:

  1. Oj, vad roligt att läsa om "Kaggebodagarna". För att inte tala om de härliga bilderna!

    Kram/mamma

    SvaraRadera
  2. Mysigt det ser ut! Tack för tipset om potatisen, den kommer jag nog prova nån gång!
    Kram Sofie

    SvaraRadera