onsdag 1 april 2009

Svårt att hinna med!

Jag har inte tid att skriva någon roman och det känns som om det nästan skulle kunna bli en om jag skulle "skriva i fatt" vad som hänt sen jag sist skrev och då bla behöva förklara vad jag nu gör, så istället får ni receptet på min mammas tekakor, som min bror gav namnet 'Rallycrossbullar' för läääääängesen! Han har ju alltid gillat bilar och åt man de här bullarna blev man stark och en bra bilförare!? Jag får väl erkänna att jag inte är helt säker på att detta är den exakta förklaringen till hur namnet kom till, men nånting ditåt!
Vi gillade dem då (och jag gör det fortfarande) och mina barn gillar dem nu. Enkla att göra eftersom de bara ska jäsa EN gång och då på plåten.

RALLYCROSS-BULLAR (ca 45 st)

5 dl mjölk och 2 ½ dl havregryn kokas som gröt.
100 g smör el margarin läggs ovanpå.
5 dl mjölk tillsättes och värm/kyl till 37 grader.

Lös upp 100 g jäst med lite vatten (37 grader). Slå på gröten, 1 msk salt och 2 ½ liter (högst) vetemjöl. Bearbeta...
Baka ut genast, direkt ur bunken till bullar, som kavlas eller plattas ut till runda små tekakor. Nagga dem!
Låt jäsa till dubbel storlek (20 – 30 min).
Pensla med vatten.
Grädda i 225 – 250 grader i 8 – 10 minuter. Låt svalna på galler.
Njut gärna ljumna med smör och ost!

I lördags fick vi underbart vackra rosa och ljuslila tulpaner!
Tack, Cecilia och John! En trevlig kväll, även om barnen tyckte det var mörkt lite väl länge när vi släckte ALLT mellan halv nio och halv tio!