Att gräva ner sig i minnen gör en inte heller gladare just nu även om jag förhoppningsvis så småningom kommer att känna annorlunda.
Veckan har annars för mig varit fylld av alldeles för långa tågresor på trånga och försenade tåg. Undantaget var väl onsdagen då det fick bli bil till Malmö för att hinna hem till att följa med Alice som skulle till Annelöv för att träna terrängridning. Det blev en rätt blöt kväll - det regnade rätt bra efter hand.
På måndagen var Thom med Alice hos Optikern och fyra par glasögonbågar blev hemlånade för att prova, vänja sig och fundera på vilka som var minst fula! Enligt Alice passar hon inte i glasögon och alla är fula. Idag, lördag, har vi varit och lämnat tillbaka alla fyra och lånat hem fyra nya bågar! De känns bättre och vet inte om det har att göra med att det billigaste paret var 500:- dyrare än det dyraste paret av dem vi lämnade tillbaka. Hrmmm...
På måndag börjar Alice och Wille skolan. Alice börjar 7:an och ska nu åka tåg in till Helsingborg för att komma till sin nya skola. Jag tror faktiskt att hon längtar lite och är fylld av förväntningar. Jag hoppas att de infrias!
Wille fortsätter på samma skola som innan, nu i 5:an. Max ska börja 2:a ring på sin gymnasieskola i Helsingborg och börjar inte förrän på onsdag. Vilka stora fina barn jag har!
På lördageftermiddagen bestämde vi oss för att ta hand om lite av de plommon jag fått av Cecilia när jag hade mina bokklubbs-Elvor här i torsdags.
Vi gjorde därför en...
PLOMMONKAKA
3 msk socker
Kaksmet:
100g margarin
1 1/2 dl socker
rivet skal av en lime
1 ägg
1 msk kaffegrädde
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Dela plommonen i halvor och ta bort kärnorna. Lägg plommonhalvornamed snittytan neråt på en tallrik med ca 3 msk socker. Låt plommonen ligga en stund och dra åt sig sockret. Lägg dem sedan i en smord form, tex en pajform.
2. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Tillsätt det rivna limeskalet och ägget under omrörning.
3. Blanda i grädden och mjölet som först blandats med bakpulvret. Bred smeten jämnt över plommonen.
4. Grädda på näst nedersta falsen i 175 grader, ca 30 minuter tills kakan fått vacker färg. Låt kakan svalna före serveringen. Vaniljglass är gott till! (Vaniljsås eller vispgrädde funkar också bra att servera till)