onsdag 16 mars 2011

Växjö, vår och sång

Jag har ingen stor trogen läsarskara, men är rädd om den lilla jag har och hoppas att de har överseende med att det är mer än vecka sedan jag skrev! Det har varit fullt upp i rätt många dagar och helt enkelt svårt att hinna och orka skriva här. Det känns vissa dagar som om våren är på väg, även om denna dagen inte har varit sådan! Det har blåst rejält och med endast en plusgrad så känns det, brrrrr,  iskallt!

I kväll har jag varit på Dunkers och lyssnat på Singer-songwritern Eva Hillered, som i dagarna släpper en ny skiva 'Heaven and hill'. Alice var med på en workshop som Eva Hillered hade i söndags och de som ville fick alltså vara med och sjunga till några av låtarna idag. Eva Hillered är duktig, utstrålar livsglädje och skriver bra texter... fast idag hann jag inte lyssna tillräckligt noga och fick därför köpa en till Alice och mig signerad skiva. :-)
En av låtarna från den nya skivan är Carousel, som var en av de jag gillade bäst!


I söndags var jag också på Dunkers och då på DU-konsert där Alice var med och sjöng.Tyvärr blev ljudet så dåligt när jag försökte filma med mobilen, att Alice nog aldrig skulle fölåta mig om jag la ut det här. Hon gjorde en strålande insats med gruppen Kents låt 'Utan dina andetag'. Hon har en sån känsla i rösten till denna fantastiska text, som börjar så här:
Alice och några av de andra som sjöng på DU-dagen

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så
Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag...

Resten av söndagen ägnades åt en knappt sju kilometer lång joggingtur och att påbörja andra rundan rollning av väggarna i TV-rummet. Det går liiite fortare denna rundan, men är faktiskt slitigare än jag trodde.
Lördagen tillbringades i Växjö där jag och väninnan Eva hade checkat in kvällen innan. Vi hann med både att kika in i de butiker vi var intresserade av på gågatan och den relativt nya gallerian i staden utkant och dessutom få en ordentlig fika och gott kaffe hemma hos en annan kär väninna med samma namn, som jag inte träffat på länge! Jag hoppas verkligen inte att det dröjer lika länge tills vi ses igen!
Teleborgs Slott var sig i varje fall likt!

Vädret var oerhört skiftande när vi körde till Växjö på fredageftermiddagen, ena stunden sol och blå himmel och nästa grått och stora snöflingor. När vi kom fram till Växjö hann vi med en runda till de södra delar av staden där jag bodde i slutet på 80-talet. Det är knappt man känner igen sig, så mycket som det har byggts och fortfarande byggs. Slottet låg i varje fall kvar!

Fikonkompott är gott till ost!
Vi checkade så småningom in på Öjaby Herrgård och hann dricka lite gott bubbel som Eva tagit med sig och som gav sommarnostalgi. Vi serverades sedan en god fyrarätters avsmakningsmeny, som var min present till Eva, som för ett tag sedan uppnådde en "anständig" ålder!

Vi serverades Löjromstoppad Kräftskagen till förrätt, Ankbröst med pepparbrässerade morötter, apelsinsky och potatisfondat till huvudrätt, och därefter tre goda ostar och fikonkompott. Som dessert fick vi njuta av blåbärsparfait med chokladtryffel. 
Mätta och nöjda traskade vi i lite snö som fallit tillbaka till vårt rum där vin och nötter höll oss sällskap till halv-två när kudden kallade, vilket den gör även nu!
God Sömn!