tisdag 30 juni 2009

Emmasro och Odengården

Två av våra tre barn var förra veckan på läger! Alice har nu kommit hem från sitt "Målar läger - Mitt Rum På Emmasro", medan Max har några dagar kvar på sitt konfirmationsläger på Odengården vid Röstånga.

Alice har tillsammans med fem andra jämngamla flickor haft förmånen att få spendera fem dagar på Emmasro hos klasskamraten Anna, vars mamma Lena hade satt ihop ett digert program där de lärde sig om bland annat varma och kalla färger, olika sorters skuggor, komplementfärger och använde olika tekniker, färger och material.

Tänk att få skapa och lära på detta sätt och tillsammans med några av sina bästa vänner!

De turades om att hjälpa till med matlagningen som bestod av två lagade mål mat om dagen och efterrätt varje kväll. De hann dessutom med en runda till stranden varje eftermiddag mellan sina "arbetspass" De hade ju fantastiskt väder!

På lördagkvällen var sedan familjerna inbjudna till vernissage!

Några av gästerna på vernissagen!

Vi hade vår egen personliga guide som visade sitt eget "rum" (alla utomhus) och även de andras och berättade om alla konstverk som så fint var utställda i trädgården.









Vår guide Alice!

Dessa tre var alldeles färska alster, målade tidigare samma dag


Efter detta samlades vi kring en fantastisk buffé!
"Knytkalas" är trevligt och här saknades inget!
.
Vinden hade mojnat och vi satt ute och njöt länge!
.
Inomhus fanns åtta kattungar, från två olika kullar, födda med sex dagars mellanrum. Liten som stor tog sig gärna både en och flera rundor för att titta på dessa små bedårande varelser.


.
Dagen efter vernissagen var det "besöksdag" på det konfirmationsläger Max åkte iväg på måndagen den 22:e juni och kommer hem ifrån den 3:e juli. De bor på Odengården som ligger vid Söderåsen, Odensjön och Röstånga.

Konfirmationen är dagen efter, lördagen den 4:e juli i kyrkan hemma.

De är 19 konfirmander, 12 ungdomsledare och tre vuxna ledare som spenderar dagen med olika aktiviteter, som handlar bland annat om andrum, kreativitet, andakt och lugn och däremellan äter de!
.
Vi fick denna varma söndag eftermiddag lite information, sång, dans (Max syns faktiskt längst till höger på bilden ovan!), fika utomhus och sedan en liten aktivitetsrunda som förklarade pärlorna i de armband de alla hade på sig.
Här fanns bla "nattens pärla", som handlar om sorg och döden, "bekymmerslöshetens pärla", den guldiga "Gudspärlan", två röda "kärlekspärlor" och mellan dem finns tysthetens pärlor.

Stämningen var avspänd och de verkar ha lärt känna varandra väl på dessa sju dagar de hitintills hade varit här.
.
Jag och Max fick en trevlig och bra pratstund! Jag inser att han börjar bli stor och inte minst insåg jag det på denna bilden! Han är ju LÄNGRE än jag!