onsdag 5 maj 2010

Kontinuitet verkar inte vara min starka sida...


...vad gäller bloggande i varje fall!

Det ÄR VÅR även om värmen lyser med sin frånvaro och det gäller att ha ögonen öppna för nu händer det mycket, framförallt i naturen!

Tiden springer iväg när man har roligt!???? ...eller är det för att det händer så mycket att man inte riktigt hinner med allt man vill?

Thom har nu lämnat sin avhandling till tryck och har fått jobba för HÖGtryck de sista veckorna, vilket resulterade i att jag har bott med barnen 7 av 8 veckor och det blir lätt lite hektiskt.
I helgen flyttade äntligen Thom till sitt nya hus och börjar så smått få ordning där så att barnen ska kunna bo där också. Hos mig känns det väl mer som om Oordning och eko råder eftersom det försvinner både möbler och saker och jag vill fundera lite på hur och med vad det ska ersättas.

Jag och barnen är överens om att TV-rummet får bli prioritet ETT att få ordning på! Det är nu, med tanke på att där är mindre möbler än vanligt, som jag ska passa på att måla om och helst byta golvet. Där är ju dock ETT stort problem: JAG som inte är så händig och aldrig tapetserat och målat tak mm. Mer nytt att lära alternativt hitta någon som kan hjälpa mig!? Det går bra att anmäla sig via mail! ;-)

Baka är svårt att hinna med just nu, men tack och lov får barnen lite ryck då och då och ser till att vi får lite hembakt att fika. Senast igår kom jag hem från jobbet och hittade en stor hög med chokladmuffins som Alice gjort när hon kom hem från skolan. Har inte smakat än men det såg spännade ut med bitar av vit choklad i dem.

"Sega rutor" har ju annars länge varit en favorit hos oss, både för att de går snabbt att göra, blir rätt många och de går att variera med olika bär och/eller choklad.

Receptet är kanske kännt av de flesta, men kommer här:


SEGA RUTOR (ca 35 st)
Ingredienser:
200 g smält smör el margarin

6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 påse mandelspån
2-3 dl färska eller frysta bär (hallon) /Alt. 150 g blockchoklad (mörk)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C, lägg bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
Låt smöret svalna något och blanda sedan raskt i socker, ägg, mjöl och vanillinsocker.
Bred ut smeten i långpannan, strö över mandelspån och bär eller choklad (eller båda delar!). Grädda 25-30 min mitt i ugnen. Ta ut och dra över papperet med kakan till bänken. Lägg långpannan som lock över kakan och låt den svalna så. Skär kakan i ca 35 rutor. Går utmärkt att frysa, lägg i lager med papper emellan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar