måndag 18 januari 2010

Tror att jag bara kastar mig rakt in igen...

... efter fyra månaders tystnad här!

2010 kommer att bli annorlunda, extra NYTT men BRA!

De flesta runt mig och som eventuellt läser här vet att de senaste månaderna har varit berg- och dalbana för mig och fortfarande är. Jag är inte mogen att skriva om min nya livssituation, men det är ju samtidigt så att jag i nuläget egentligen har mer tid att skriva, i varje fall hälften av min tid.

Jag kommer nog därför att skriva nästan om detsamma som jag gjort tidigare, mina fantastiska barn, böcker, mat, recept, lite bilder och annat i vardagen som jag vill dela med mig av.

Känner mig lite överrumplad och oförberedd att skriva här idag! :-)

Jag kan ju i och för sig dela med mig av min och Alice nuvarande favoritmüsli! Detta är grundreceptet. Det går att lägga till och dra ifrån. Jag brukar ibland ha i även lite vete- eller havrekli och ljusa psylliumfrö (nyttiga för magen).
.
Frukostmüsli
.
Ingredienser:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1,5 dl råsocker (knappt)
1,5 dl linfrö
2 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl naturella cashewnötter
(kan uteslutas el bytas mot andra nötter)

----------------
7 msk rapsolja
2 dl vatten
---------------
2 dl russin
1 dl torkade frukt (tex aprikoser, tranbär, mango, papaya)
.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna (ej frukten) i en stor bunke.
Fukta blandningen med oljan och vattnet och blanda väl.
Bred ut müsliblandningen i en stor braspanna och sätt in i ugnen i 25 minuter.
Rör om minst tre gånger under tillagningens gång.
Ta ut och låt svalna.
Klipp ev den torkade frukten i mindre bitar och strö över tillsammans med russin.
Blanda.
Förvaras i burk med lock.
Gott och enkelt!

5 kommentarer:

  1. Jätteroligt att du börjat skriva igen; tyckte särskilt mycket om dina rubriker! Tack för receptet på frukostmüslin. Har länge tänkt be om det, eftersom jag tycker den är supergod!

    Kram från mamma

    SvaraRadera
  2. Kul att du skriver igen. Har saknat uppdatering länge! Receptet lät gott, får nog prova det en gång...
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Det låter som en smarrig müsli (minus nötterna då!).Hoppas det inte dröjer fyra månader till nästa inlägg :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. She´s back! Smarrig müsli.

    SvaraRadera