I helgen fick jag en känsla av att det blev höst, från lördagen till söndagen ändrade sig luften. I lördags spelade Wille match på Örbyvallen mot Glumslöv (De vann med 3-2! Spännande och skönt med vinst!) och det var verkligen VARMT, SOLIGT och dessutom i stort sett VINDSTILLA. Det kan jag lova att det inte alltid är på Örbyvallen, som ligger alldeles vid havet, strax söder om Råå. Fantastiskt läge men samtidigt rätt utsatt för vädret!
Igår, söndag, var helt plötsligt vädret betydligt kyligare och vår kära skånska vind var där igen. Det kändes definitivt som om hösten är på väg och vi får väl hoppas att den kan bjuda på lite sol och klara dagar ändå! 

Barnens fritidsaktiviteter är igång och är ungefär de samma som i våras.
Max, som nu går första ring på Procivitas privata gymnasium, har fullt upp med skola och fotboll, även om han lyckats klämma in ett par golftävlingar på sensommaren.
Wille går nu i 4:an och har fått en ny lärare. Han fortsätter med fotbollen, även om han inte är den störste entusiasten, men har lagt sin jiujitsu-karriär på hyllan och ska nu satsa på tennis! Vi får väl se hur intresset håller i sig! Vår yngste familjemedlem är inte känd för sin uthållighet eller så har han helt enkelt inte hittat sin "grej"!
Försöket jag gör för att klamra mig fast i sommaren blir genom att dela med mig av receptet på den goda
Försöket jag gör för att klamra mig fast i sommaren blir genom att dela med mig av receptet på den goda
Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten som vi blev bjudna på hos Tina och Thomas vid midsommar och som sen blev Max's val av tårta till konfirmations- och födelsedagsfirandet.
Vi uteslöt passionsfrukterna och tyckte att det blev en härlig jordgubbssmak som smakade sommar.
2 ägg
Fyllning:
5 st. passionsfrukter
200 g Philadelphiaost, rumsvarm
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
5 st. passionsfrukter
200 g Philadelphiaost, rumsvarm
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering: Färska jordgubbar
Tillagning:
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Vad kul att du bloggar igen! Jag förstår att det är full fart nu när vardagen är igång igen.
SvaraRaderaDen där tårtan måste man ju bara prova, ser supergott ut.
HEj du!
SvaraRaderaNu måste jag testa om jag fått tekniken att funka:)/Maria
Kul att läsa om barnens aktiviteter. Fullt upp förstår jag! Lukas har också en del för sig: simskola, fotboll och tennis. Tur inte Alva börjat med nåt ännu...
SvaraRaderaKram Sofie