onsdag 20 januari 2010

Mästare!

Klockan nio i kväll gick finalen! Gantofta mot Västra Ramlösa!

Det var spännande att se finalen för sjätteklassare i Skol-OS i handboll!

Förra året missade jag när Alice klass från Gantofta skola spelade finalen mot samma skola. Då var de femteklassare och förlorade. I år var jag och tittade på finalen som gick av stapeln i Idrottens Hus. Denna gång vann de och tilläggas ska att alla flickorna i motståndarlaget tränar handboll, medan det bara är Angelica i Gantoftas lag som spelar handboll. Deras kämparglöd och sammanhållning i klassen har visat sig räcka långt förut och det är minst sagt tuffa tag.

Det var armbågar i ansiktet, onda fötter och en som spelade barfota pga trånga skor (inga namn nämnda, men den jag känner bäst i laget!).

Matcherna spelas 4x5 minuter med fem tjejer som möter fem tjejer i fem minuter och sen blir det killarnas tur. Detta upprepas sedan. Jämnt och spännande!

De var så glada över vinsten och väl värda den! De har en fantastisk lärare och coach i Christian, som alltid finns där och ställer upp fastän han har fru och tre små döttrar! De är nog också fantastiska, vid närmare eftertanke! :-)

Ett par bilder från finalen och prisutdelningen:










4 kommentarer:

  1. Sen måste ju barnen i klassen också ha fantastiska föräldrar som har gett dem äkta fighting spirit!

    SvaraRadera
  2. Oj, vad roligt att de vann! Har smsat Alice och gratulerat.

    SvaraRadera
  3. Vilka kämpar! Gratta Alice!
    Sofie

    SvaraRadera
  4. Vilken glädje och kämparglöd. Att det är en tuff sport vet nog de flesta. Själv minns jag att det var det värsta jag visste när vi skulle spela handboll på gympan.

    Gunilla

    SvaraRadera