torsdag 7 maj 2009

Vacker bukett och "Lax med snabb sås"


Idag ger jag dig
"Färgglad lax på fat"!

Hos oss hamnade den på samma buffébord som den ljumma potatissalladen i förra inlägget.

Såsen var oerhört enkel att göra och gjordes dessutom dagen innan.
Receptet är ursprungligen på 750g lax och då för en buffé med 10 personer. Vi var 8 vuxna och 7 barn (som kanske iofs inte åt så mkt lax) och det räckte väl!


Ingredienser:
500 g gravad lax i skivor
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk Dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
0,75 dl rostade pinjekärnor
0,5 dl basilikablad
1,5 dl grovriven Västerbottenost

Gör så här:
Lägg ut laxskivorna på ett stort fat.
Blanda crème fraiche, senap, vitlök och salt.
Ringla lite av såsen över laxen och strö över pinjekärnor, basilikablad och ost.
Servera med resten av såsen.

--------------------------
Susann och Magnus hade denna kväll, i vårens tecken, med sig en underbar bukett till oss, som här syns i närbild:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar