söndag 1 januari 2012

Gott Nytt 2012!

Vet inte riktigt hur jag hamnade här igen och inte heller vad jag ska skriva, men eftersom det har blivit roligt att fotografera igen och jag fortfarande läser böcker och ibland tycker det är kul med nya recept  - alla de där naiva och "odjupa" sakerna jag ju faktiskt gillar och ett tag har trott att jag behöver skämmas för, men nu kommit på att det är väl helt enkelt jag - så tänker jag dela med mig här igen!

Nytt År och nya tag, eller! Man, eller kanske ska jag skriva jag, har alltid så goda föresatser när ett nytt år börjar, som att tex ta tag i träningen, äta hälsosammare, lära mig något nytt och roligt och använda det, hinna göra roliga saker med barnen och vänner... finns säkert fler saker att lägga till listan, i varje fall en del mindre roliga, som underhåll och förbättringar på huset. Nu sitter jag här igen och funderar på de där "att-göra-listorna", som är så tråkiga när man inte får så mycket avprickat som önskat, jag som bestämt innan att jag istället skulle skriva "Har-gjort-listor"! Nog om det! Det kommer säkert att figurera en del "borde-göra-listor, i varje fall i huvudet på mig, men hoppas att det blir trevliga saker på "Har-gjort-listan" under 2012!

Nyår firades med samma goda, trevliga och trygga vänner som vanligt! Det (och De!) är fortfarande viktigt för mig - undrar när jag ska våga ge mig ut på nya isar, om nånsin, och måste jag? - och i år var det bara Wille, den yngste, som var med mig. Tänk att de två andra nu är så stora att de firar med kompisar!

Vi åt gott igår och hade samma upplägg som vi brukar. Värdparet stod för varmrätt (och en del annat) och så hade vi andra fördelat förrätt och dessert mellan oss. Till förrätt bjöds vi på en en supergod, och stor, Räkbakelse som även innehöll bla rödlök och dill och till det bjöds vi ett gott Alsacevin. Varmrätten var en fantastiskt god Oxfilé med tryffelsmör , potatis-och jordärtskockskaka med haricot verts och portvinssky och till detta fick vi det röda vinet Allegrini Valpolicella. Jag kan bara säga "Såååå gott"!

Den goda Räkbakelsen på det vackert dukade bordet!
Oxfilén var precis i min smak - lagom röd och
med bla ett otroligt gott tryffelsmör till













Jag hade valt att göra en glassbomb till dessert. Jag är ju egentligen ingen glassfantast och funderade länge på vad jag skulle göra, fastnade i mina vanliga favoriter som då ofta handlar om något chokladaktigt som tex tobleronemousse eller en pannacotta eller till och med desserten jag gjorde förra året som hette 'Rocky Road De Luxe'. Den var god och önskad av barnen igen, men det kändes lite fantasilöst att göra samma sak två nyårsaftnar i rad och därför blev det alltså en Glassbomb med sorbet från Arlas hemsida, om än dock med lite tillägg och variation - här är länken till det ursprungliga receptet: http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15750&csref=aw_glassbomb&gclid=CM3lsJzsr60CFbEumAodn27cjQ


Jag valde att förutom mangosorbeten även lägga ett lager hallonsorbet allra sist och serverade varma hallon till. Jag fick inte tag på mynta utan valde citronmeliss istället att garnera med och för att barnen skulle ha en större chans att hitta någon frukt de gillade runt om så blev det förutom färska fikon, även kiwi och physalis.


Det var inte många minuter kvar till tolvslaget när vi till slut hade ätit klart och fått lite kaffe! Lite dimmigt och disigt var det, men visst såg vi lite fyrverkerier medan vi skålade in 2012! En del stannade ute med tändstickor och smällerier längre än vi andra, som tyckte det var skönt att få komma in igen!

Nyårsdagen har varit grå, riktigt grå! Wille höll mig sällskap vid en sen, men mysig frukost, stannade en stund men försvann sedan till sin pappa där även de andra två barnen så småningom samlades efter firande på olika håll.

Jag som nästan aldrig tar mig tid att titta på film, har sett två stycken idag! Skönt! Den ena var "Mao's Last Dancer", en snyftare som bygger på den sanna historien om den kinesiske balettdansören Li Cunxins livsöde. Den har inte fått världens bästa kritik, men jag tyckte om den och nog trillade det en och annan tår..

Jag önskar alla ett Gott Nytt År! Jag ska försöka göra 2012 till ett bra år!

2 kommentarer:

  1. Aaahh vad allt ser mysigt och gott ut!! Gott nytt ar Kajsa!! Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, Linda! Önskar dig det allra bästaste 2012! Kram

    SvaraRadera